Foto: ATse Optik

Tiden hvor man nøjedes med et enkelt par solbriller er definitivt forbi. I dag ligger der mange par på hylden og solbrillerne bruges som en accessory til at skabe et udtryk. Når solen skinner skal der derfor leges på alle fronter med farver, former og stilarter i forårets solbrilletrends. Det oplyser ATse Optik i Holbæk.

Det handler om personlighed og forskellighed. Det handler om at signalere stil og individualisme og det handler ikke mindst om, at solbrillerne skal understrege et look til foråret og sommeren 2017.

Tiden hvor forbrugerne købte et enkelt par solbriller, der herefter blev slidt op før man købte et par nye, er definitivt forbi. I dag har man gerne fem eller ti par solbriller på hylden og de udvælges til dagens outfit i samme grad som man vælger sine sko og sin jakke og for kvindernes vedkommende: Taske.

Det betyder, at solbrillerne i langt højere grad kan signalere livsstil. De ses i et væld af vilde former og der leges med farverne på stel såvel som på glas. Faktisk er solbrillerne blevet en del af moden i en sådan grad, at solbriller med et kun let-farvet glas i eksempelvis gult, orange, blåt eller grønt også kommer til at hitte. For det handler ikke længere kun om funktionen, men i mindst lige så høj grad om stil og om at sende signaler – uanset om solen skinner eller ej.

Solbrillerne er med andre ord officielt blevet en accessory man regner med som en del af helhedsudtrykket. Og det gælder til både mænd og kvinder!

Der ses rigtig mange vilde farver i brilletrenden som det også ses i tøjmodetrenden til foråret og sommeren: Blå, orange, pink og endda multifarvede – så der er for alvor lagt op til leg. Stellene ses både i de mere traditionelle former og i vilde former: Kantede, runde og oversize og dermed er det kun temperamentet, der sætter grænsen for udskejelserne.

Nude og transparente stel er også med helt fremme og også her matcher det den del af modebilledet, der byder på inspiration fra naturen. I øvrigt ses de blå og grønne stel i kraftige nuancer, men også i de mere dæmpede toner, der matcher den ”naturlige” trend i modebilledet.

Foto: ATse Optik

Inspiration fra 60’erne
Runde solbriller er klart en del af trenden med inspiration fra 60’erne og 70’erne. De ses både i de originale udgaver og en opdateret version anno 2017. Netop når det gælder de runde briller ses rigtig mange af de let farvede glas – ligeledes med inspiration fra 60’erne.

De runde briller er typisk unisex og den tendens bringes videre til andre former. I dag er grænserne mellem solbriller til kvinder og mænd flydende og der er intet i vejen for at en mand, der tør iklæder sig et par pink solbriller.

Unisex er også de klassiske pilot-solbriller, der i foråret og sommeren løftes med sjove farver eller andre spændende features så de ligesom de runde solbriller opdateres til 2017.

Metalstel er også et hit og her gælder det for en stor dels vedkommende at det er guldet, der rykker – eller sort metal. Sort er generelt med i moden i foråret / sommeren og derfor ses naturligvis også sorte brillestel, der kan spille op til det look.

Og som i moden er der også i solbrilletrenden masser af modsætninger. Det betyder så hvor det vilde og farverige ses på den ene side, ses også det stilrene og enkle på den anden.

Her gælder det de smukke, klassiske stelformer og inspirationen er det urbane, arkitekturen og den moderne street style.

Så også i denne sæson er der et væld af nye tendenser som forbrugerne helt klart vil efterspørge i butikkerne og husk: Ét par solbriller er slet ikke nok. Så kig indtil ATse Optik og leg med.