Engang var hjemmets døre typisk ens, men i dag findes der mange smarte dørløsninger, som skal imødekomme danskernes forskellige behov. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken dør der passer til lige præcis dit hjem.

Foto: Swedoor Holbæk

Danskernes smag i indvendige døre har udviklet sig markant gennem de senere år. Dørene er ikke længere en tilfældighed i indretningen, men derimod et bevidst tilvalg i mange hjem. Flere smarte dørløsninger er således kommet på markedet for at imødekomme danskernes individuelle behov, og det kan derfor være svært at navigere rundt i de mange muligheder.

Joachim Hansen fra J.H. Tømrer i Holbæk er uddannet SWEDOOR Dørmand, og han er derfor vant til at rådgive forbrugerne om smarte dørløsninger til hjemmet. Her kommer tre gode råd, som er værd at overveje, inden du bevæger dig ud for at købe nye døre til hjemmet.

1. Tænk over dørens funktion
Skal døren udfylde en bestemt funktion? Skal den reducere støjen i hjemmet? Skal den være ekstra beskyttende mod indbrud? Der findes utallige muligheder, når der skal vælges nye døre til hjemmet, og det er derfor vigtigt at overveje, hvilke behov du har i de enkelte rum. Det kan f.eks. være en god idé at vælge massive døre til de rum, hvor lydniveauet kan være højt, og bor du på begrænset plads, vil det ofte give god mening at installere skydedøre.

– Døren opfylder i dag mange roller i hjemmet både funktionelt og æstetisk, og derfor kan det være godt rådføre sig med professionelle i valget af de helt rigtige døre. SWEDOOR-dørmændene er uddannede til at have særlig indsigt i vores produkter, hvilket sikrer de bedste forudsætninger for at kunne rådgive kunderne i hverdagen, siger Peter Sejling, der er salgsdirektør hos SWEDOOR i Nordeuropa.

2. Overvej kvaliteten
Der kan være stor forskel på dørenes materiale og kvalitet, og i nogle tilfælde vil det være tilstrækkeligt at gå efter en let dør, som holder den værste støj ude. Ofte vil en mere robust dør dog vise sig at være en god investering, da den holder til mere, reducerer lydniveauet markant og har en glattere overflade, der gør rengøringen lettere.

3. Vær ikke bange for farver
En dør kan også bruges til at skabe et unikt og stilfuldt design i rummet. Du kan eksempelvis overveje at udskifte en af dørene til en farvet dør, der bryder med de hvide vægge, tilfører rummet ekstra kontrast og bidrager til en stemningsfuld atmosfære. Flere vælger også en farvet yderdør for at give et helt særligt udtryk til hjemmets facade.