Pokémonfeberen har også ramt museerne. Flere af Museum Vestsjællands afdelinger har i de seneste uger oplevet et større rykind af en ny brugertype – monsterjægerne der, bevæbnet med mobiltelefoner, jager Pokémon GO monstre i museumshaver, på gårdspladser og i udstillinger.

En nærmere research hvor flere ansatte, herunder direktøren, har været nødsaget til at downloade Pokémon-GO appen viser, at flere af museets afdelinger har PokéStops, hvor ny ammunition og nye monstre tiltrækkes. Nogle afdelinger har endda et PokémonGym – en kamparena hvor Pokémon-jægerne kan kæmpe mod hinanden.

En stor del af monsterjægerne er teenagere, en brugergruppe der oftest kommer på museerne i forbindelse med et undervisningsforløb – og mindre ofte af egen fri vilje. Nu oplever museerne, at de unge kommer til museerne af lyst – at det så er monstrene, der trækker, bekymrer ikke museumsdirektør Eskil Vagn Olsen:

”Pokémon GO er en genial opfindelse. Det river folk væk fra computerskærmene og lokker brugerne til at udforske deres omgivelser. Og når de først er kommet på museerne, så er det mit håb, at de også får lyst til at udforske historien, der møder dem på de forskellige lokaliteter – om ikke andet så når de skal have opladet deres telefoner”.

Teknologien bag spillet er ikke ukendt for Museum Vestsjælland. Museet arbejder i øjeblikket med et projekt, hvor Augmented Reality (en teknologi hvor fysiske data på en lokalitet suppleres med virtuelle data) anvendes i formidlingen af historiske steder i Midt- og Vestsjælland.

Hvor kan du jage?
Museumsmedarbejdernes research viser, at der kan jages Pokemón-monstre på alle museets afdelinger, og at flere af afdelingerne har særlige Pokémon GO-fordele. Her er resultaterne af afdækningen:
Odsherreds Kunstmuseum – et PokéStop
Holbæk Museum – et PokéStop
Sorø Museum – et PokéStop
Slagelse Museum – et PokéStop
Ringsted Museum og Arkiv – et PokéGym
Odsherreds Museum – et PokéGym og 3 PokéStop.
Skælskør Bymuseum og Kalundborg Museum er ikke tagget i Pokémonspillet, men har begge utallige PokéStop omkring sig.

Hjælp til genopladning
Pokémonjagten tærer voldsomt på mobiltelefonernes batterier. Men også her kan Museum Vestsjælland hjælpe de nødstedte jægere. I museumscaféerne i Holbæk, Ringsted og Slagelse er der nu opsat ekstra stikdåser, så jægerne, der har medbragt opladere, kan få ny energi til jagten. Opladningen er naturligvis gratis, og der er jo i forvejen fri entre for børn og unge under 18 år på alle museets afdelinger.

Mega monster jagt den 6. august
Som en afslutning på skolernes sommerferie arrangerer Museum Vestsjælland ”Mega monster jagt” lørdag den 6. august kl. 12.00-15.00 på museets mest monster-plagede afdeling – Odsherreds Museum (Annebjerg Stræde 1, 4500 Nykøbing Sj.). Her vil der være ekstra gode jagtmuligheder, idet museet løbende vil udløse ”Pokémon-Lures”, der tiltrækker endnu flere Pokémon GO monstre til området. Ved museumscafeen kan der tankes op med både ekstra mange stikdåser og gratis saftevand til alle. Den eller de Pokémon-spillere, der har erobret Museum Odsherreds PokéGym og holder det kl. 15.00, vil sammen med æren også få en gratis is fra cafeen. Udover Pokémon jagten er der også mulighed for at blive klogere på Midt- og Vestsjællands historie, idet udstillingerne er åbne og der som altid er fri entré for børn og unge under 18 år.