Foto: DGI

Mørkøv Idrætsforening Badminton er “Årets klub” i DGI Midt- og Vestsjælland Badminton.

Syv klubber var nomineret til prisen som årets badmintonklub, da DGI Midt- og Vestsjælland Badminton holdt aktivitetsmøde den 24. april 2017. I et stærkt felt løb Mørkøv Idrætsforening Badminton med prisen.

Medlemsfremgang, sammenhold og et aktivt samarbejde med børnehaver, skoler og klub var med til at sikre badmintonklubben i Mørkøv prisen som årets klub i DGI Midt- og Vestsjælland.

“Et kæmpe tak, det er fornemt. Vi har fået en masse hjælp fra alle frivillige i og omkring klubben. Vi har knoklet med at få ungdommen op at køre, for bare to år siden havde vi slet ikke nogen. Det har givet en masse værdifulde samarbejder”, siger Paw Mortensen, der er formand i klubben og fortsætter:

“At vi med en kun to år gammel bestyrelse har skabt et nyt fundament, er helt fantastisk”.

En forbilledlig klub
Udviklingen i badmintonsporten har for første gang i 15 år oplevet en fremgang i antallet af spillere i hele landet. Det er et billede, som idrætskonsulent Mathias Teglbjærg fra DGI Midt- og Vestsjælland kan genkende.

“Vi oplever en stor seriøsitet i arbejdet hos klubberne. Det er Mørkøv et fantastisk billede på med en medlemsfremgang på 31 pct. på et år. Klubben har involveret sine omgivelser i samarbejder med fx den lokale skole og har på bare to år opbygget en ungdomsafdeling. Tilmed er klubben forbilledlig i sit arbejde med det sociale sammenhold”, siger han.

Mere om prisen
Syv klubber var nomineret på baggrund af deres indsats i det forgangne år. Asnæs, Brøndby BK, Gørlev, Jernløse, Kirke Hyllinge, Ledøje-Smørum og Mørkøv. På 2. pladsen kom Jernløse og på 3. pladsen Kirke Hyllinge.

Begrundelse for at det blev Mørkøv Idrætsforening Badminton
– 31 % medlemsfremgang
– Alle giver en hjælpende hånd med (medlemmer, forældre, frivillige, trænere)
– Aktivt samarbejde med lokale institutioner (børnehave, klub, skole)
– Masser af socialt samvær (fx efter træning, ved seniorkampe m.v.)