Dit og mit Holbæk
Hvis du vil orientere dig om de mange muligheder i Holbæk, har du her fundet byportalen til formålet. Nogle tror, at vi hedder “Mit Holbæk”, og finder derfor ikke frem til byportalen. Men vi hedder Dit og ikke Mit Holbæk.

Nordvestsjællands største by ligger ned til Isefjorden. Med en af Nordvestsjællands største befolkningstilvækster er byen i rivende udvikling. Stadigt flere projekter er i opsejling i byen, hvilket er med til at skabe dit og mit Holbæk i fremtiden. Hvis man kommer udefra og oplever Holbæk som turist kan det være svært at navigere rundt i byens mange tilbud, men her får du et ganske kort oprids:

Museet og kirken
Holbæks byplanlægning skiller sig ud fra de fleste andre købsstæder, eftersom midten af byen udgøres af en klynge af ældre huse, det ældste helt tilbage fra 1600-tallet, som i dag udgør Holbæk Museum. Husene er blevet bevaret helt siden 16-1800 tallet og museet bruger i dag lokationen til blandt andet at fremvise Danmarks største samling af Knabstrupkeramik. Museet specialiserer sig i bygningskultur og åbnede i 2009 for huset på Bakkekammen 45, som er Danmarks eneste interiørmuseum for Bedre Byggeskik, en forening stiftet i 1915, som dengang og i dag fokuserer på bedre byggemåder på landet, hvor godt håndværk og gode materialer er i centrum. Et besøg på museet kan nemt kombineres med et besøg i Holbæks største kirke, Skt. Nikolai kirken, som ligger ved siden af museet. I kirken bliver der året rundt holdt adskillige arrangementer for store og små.

Fart over feltet
Til de adrenalinhungrende er Holbæk Go-Kart Land et besøg værd. Go-Kart banen ligger i Danmarks største Actioncenter, som også rummer en stor paintballbane og en lækker restaurant, hvor man kan nyde en bid mad eller noget koldt at drikke efter alle aktiviteterne. Go-Kart Landet tilbyder desuden totalløsninger med højt serviceniveau til firmaer som leder efter anderledes arrangementer.

Nyd naturen
Holbæk rummer ikke kun indendørs seværdigheder, og dét der for alvor gør byen eftertragtet, er den store alsidighed i byens tilbud til besøgende og beboere. Byen har nemlig også en lang række naturfaciliteter hvor der er mulighed for mange forskellige aktiviteter.

Holbæks placering ned til Isefjorden gør byen særligt interessant og en tur med Turbåden Emma, som har daglige rundfarter på fjorden, kan være en god ramme for den næste tur med familien. I kan også tage færgeruten til Orø, hvor tempoet kommer helt ned, og øen kan nydes i fred og ro, lidt længere væk det pulserende byliv.

Når man er vendt tilbage til Holbæk Havn skal man endelig lægge mærke til de smukke omgivelserpå vand og på land.

Gastronomi på  højt plan
Efter en lang dag rundt i byen kan sulten stilles i dejlige omgivelser på Elmely Kro, som har vundet en række lokale gastronomiske priser. Kroen beskriver deres eget menukort som ”enkel kromad”, dog tillagt en høj sæsonbevidsthed, og deres retter består altid af lokale råvarer, som er nøje udvalgt af køkkenet.

Vil du orientere dig om kommende begivenheder i “dit og mit Holbæk” kan vi anbefale Det sker.