Når man spørger politikere og politiets officielle talsmænd, er kriminaliteten faldende, men når man spørger borgere, erhvervsdrivende og anonyme betjente, tegner der sig et noget andet billede.

På Ahlgade er butikkerne i den seneste tid nærmest blevet væltet over ende af tyve. Det sker både anmeldelser og anholdelser, men politiet virker hjælpeløst overfor det massive omfang. Nu opfordres civilsamfundet til at træde til, hvor politiet giver fortabt.

De butiksdrivende beder om, at handlende og forbipasserende holder øje med, hvad der sker i gaden.”Det går nemlig særligt meget ud over gadevarer og varer der er placeret i dørene”, oplyser Josephine Bekker, butikschef i Deres. “F.eks. formår to kvinder at tømme halvdelen af mit stativ ned i en barnevogn , og det er først da de ved nabobutikken gør det samme, at en medarbejder i en anden forretning opdager dem og tager kontakt til tyvene”.

DeresDe ansatte i butikkerne vil blive uendelig glade for jeres hjælp. “I skal ikke selv tage fat i personerne, men kontakte personalet”, siger Josephine Bekker. “Da politiet ikke har ressourser til at komme når vi har tyveri, skal vi selv anmelde det. Det er yderst sjældent at tyven vil give personlige informationer, og vi ønsker ikke at sætte os selv i en mere ubehagelig situation”.

Derfor er det nødvendigt, at vi som borgere træder til og ved aktiv indgriben jager tyvene på flugt, før de får held med deres forehavende.