Langvarig ensomhed har alvorlige konsekvenser både den enkelte og for samfundet. Men sammen kan vi gøre noget! Det er budskabet, når Patrick Cakirli og March Mod Ensomhed går 2.000 km. for at sætte fokus på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed. I onsdags nåede han Holbæk, hvor kommunen og en række foreninger i fællesskab bød velkommen og satte fokus på ensomhed. Torsdag fortsatte Patrick sin tur rundt i landet.

Festlig ankomst ved det gamle rådhus
I regn og blæst satte Patrick og dagens følgere onsdag morgen af sted på den 23,2 km. lange tur fra Asnæs til Holbæk. Ved ankomsten til det gamle rådhus i Holbæk cirka 7 timer senere blev Patrick og hans 10 trætte og våde følgere budt velkommen med åbne arme, varm kaffe, kage og lækker frisk frugt fra Frugtboden. Trods ømme fusser var humøret højt.

Hyggelig fællesspisning i maritime omgivelser
Om aftenen bød Holbæk Kommune på gratis fællesspisning for 65 fremmødte gæster i de skønne maritime omgivelser på Kystliv Holbæk. Her stod Mænds Mødesteder Holbæk klar til at forkæle de fremmødte med lækker mad og drikke, mens snakken gik livligt blandt de mange fremmødte. Spisningen foregik mellem de mange fine både, som udgjorde en smuk ramme om den hyggelige middag – og mændenes kogekunst blev rost til skyerne.

Personlig oplevelse med ensomhed
Stilhed og eftertænksomhed sænkede sig over forsamlingen, da Patrick fortalte om sine personlige oplevelser med ensomhed. Det er ikke mange år siden, at den livlige og sympatiske unge mand følte sig så ensom, at han overvejede selvmord. Et opkald til Livslinjen reddede ham, og det var samtidig starten på den personlige rejse, der nu har bragt ham i spidsen for den landsdækkende forening March Mod Ensomhed og den lange gåtur Danmark rundt. I år er det 6. gang, han går turen.

Under det fortællingen hyggede frivillige fra Red Barnet Holbæk og HOME-START Nordvestsjælland med de fremmødte børn. De havde til lejligheden lånt sjove spil og bøger fra Holbæk Bibliotekerne.

Succesfuld march sendt godt videre
Torsdag morgen startede Patrick Cakirli og March Mod Ensomhed så turen fra Holbæk til Frederikssund.

Vejret viste sig fra sin pæne side, så tæt på 60 morgenfriske folk var mødt op for at gøre Patrick følgeskab på hans videre tur. Der var blandt andet deltagere fra  Mænds Mødesteder Holbæk, Ældre sagen Holbæk-Jernløse og Holbæk Senior Motion, der alle arbejder på at mindske ensomhed, og derfor ønskede at bakke op om turen.

Efter morgenkaffe og et stykke lækker kringle fra Svinningebageren, satte hele flokken af sted i højt humør. Undervejs stødte flere til, mens andre vendte næsten hjemad igen. Alle kan nemlig gå med præcis, som det passer dem – det vigtigste er at være med og bakke op.

Overraskelse på ruten
Ved Munkholmkiosken ventede der en overraskelse i form af gratis vand og is til alle mand venligst sponsoreret af Munkholmkiosken – endnu et eksempel på den store lokale opbakning, March Mod Ensomhed er blevet mødt med i Holbæk. Det blev en skøn pause, før turen fortsatte over Munkholmbroen og dermed ud af Holbæk Kommune.

Tak for den store opbakning
Det er første gang, at Holbæk Kommune samarbejder med March Mod Ensomhed.

Ensomhed er en stor udfordring ikke bare i Holbæk Kommune, men på landsplan. Derfor er et initiativ som March Mod Ensomhed så vigtigt, så vi sammen kan få sat spot på problemet og samtidig bruge det som en anledning til at sætte yderligere tryk på samarbejdet mellem kommune og foreningslivet” siger Christina Hvass Hansen, formand for Socialudvalget i Holbæk Kommune.

Socialområdet har i samarbejde med kerneområdet Kultur, Fritid og Ungeliv besluttet at styrke båndene mellem aktørerne på de to kerneområder med henblik på at sætte endnu mere fokus på at understøtte mennesker, der oplever uønsket ensomhed og mistrivsel. Derfor glæder den store opbakning fra foreningerne også udvalgsformand for Kultur og Fritid, Ole Hansen:

”Det er fantastisk at se så mange foreninger bakke op om March Mod Ensomhed. De frivillige har gjort et fantastiske stykke arbejde, og vi skylder dem en stor tak. Ikke bare for indsatsen under Patricks besøg men også for det store arbejde, som frivillige året rundt lægger for at skabe meningsfulde aktiviteter og åbne og trygge fællesskaber for kommunens borgere. Vi håber, det gode samarbejde fortsat vil udvikle sig.”


Foto: Holbæk Kommune