Find livet i lorten, hør historien bag stjernebilledet eller observer månens kratere om dagen. Til Sommer på Observatoriet ryster naturformidlerne sciencesjov ud af ærmet hver dag i sommerferien fra d. 24. juni til d. 13. august. kl. 11-17. Alle lørdage kl. 21-00 kan man rejse med ud i Universet om aftenen. Hver sommeraften har sit eget tema.

SCIENCE-SOMMERSJOV OM DAGEN
Observatoriets formidlere har i år lagt særligt vægt på at mødes med alle børn og voksne, som har lyst, til en magisk sommerstund, der kan handle om alt imellem himmel og jord og afhængigt af vejr og vind. Formidler på Observatoriet, Eline Asmussen, siger:

Vi elsker at gribe situationen og se, hvad der bliver sjovest og bedst på dagen. Måske skal vi en tur i mosen, observere på Solen, i mikroskoper eller hygge med stjernemyter. Og så skal vi fyre en masse papirraketter af. Det bliver sjovt at nørde naturvidenskab ude i bakkerne hele sommeren igennem.

Programpunktet ”Mød dagens formidler – en magisk sommerstund” er hver dag. kl. 12.30. Derudover kan man opleve Danmarks største teleskop på en af de tre daglige fremvisninger eller slå sig ned i raketværkstedet for at bygge og senere affyre sin helt egen drømmeraket. Man kan også nyde en gåtur i det gamle istidslandskab f.eks. på stedets 1,4 km. lange Planetsti.

UNIVERSETS MYSTERIER OM AFTENEN
Hver lørdag holder Observatoriet aftenåbent for voksne og større børn (anbefalet alder +10 år). Få fortællinger om den smukke Måne, lær om Sommertrekanten eller zoom ind på de fjerne galakser flere millioner lysår væk. Hver sommeraften byder på forskellige temaer, hvor Observatoriets formidlere vil bringe gæsterne tættere på udvalgte objekter på nattehimlen. Hvis vejret tillader det, retter vi teleskoperne mod himlen og ellers går vi på opdagelse digitalt.

YDERLIGERE INFORMATION
Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 24. juni til og med d. 13. august kl. 11-17. Billetpriser: Voksne (+18 år): 95 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Observatoriet holder aftenåbent hver lørdag fra d. 24. juni til d. 13. august kl. 21-00.
Billetpriser: Voksne (+18 år): 145 kr. Børn & unge (4-17 år): 125 kr.

Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.

LØRDAGSTEMAER KL. 21-00
Lørdag d. 24/6: Månen
Lørdag d. 1/7: Venus og Mars
Lørdag d. 8/7: Sommertrekanten
Lørdag d. 15/7: Karlsvognen
Lørdag d. 22/7: Galakser
Lørdag d. 29/7: Måne og myter
Lørdag d. 5/8: Stjernevrimmel

FLERE OPLEVELSER OM DAGEN
Observatoriet er en naturvild sciencepark, hvor man kan blive klogere på naturvidenskabens forunderlige verden. Stedet rummer udstillinger og sjove aktiviteter for store og små både indendørs og udendørs. Start besøget med Motor-Mille, som er hoppet i science-tøjet for at fortælle om observation i den lille film ved ankomst. Prøv den interaktive sandkasse, kravl ind til Jordens kerne eller prøv et spil stenroulette.

Tag familien under armen og gå den 1,4 km lange Planesti. Rejs tilbage til Istiden og spis madpakker med en mammut. Nyd udsigten over det smukke istidslandskab fra en af Observatoriets hængekøjer. På toppen af Observatoriebakken venter Danmarks største teleskop.

Foto: ABW