Mænds Mødesteder handler om at bekæmpe ensomhed med fælles aktiviteter og hyggeligt samvær. Derfor går mændene gladelig i køkkenet i en god sags tjeneste, når Holbæk Kommune og March Mod Ensomhed inviterer til fællesspisning på Kystliv Holbæk.

Onsdag den 9. august ankommer Patrick Cakirli og March Mod Ensomhed til Holbæk. Alle opfordres til at gøre Patrick følgeskab undervejs og bakke op om kampen mod ensomhed. Det er gratis at deltage, og man bestemmer selv, om man vil gå med på hele turen eller kun et stykke ad vejen.

Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, medmindre han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Mændene støtter op
Dette budskab ramte lige i hjertekulen hos Mænds Mødesteder i Holbæk. De er et mandefællesskab, hvor mænd fra alle baggrunde har mulighed for at mødes tre gange om ugen til skiftende aktiviteter, udflugter og socialt samvær – noget som er med til at holde ensomheden på afstand. En yndet aktivitet blandt mændene er også fællesspisning, og med en tidligere kok i gruppen samt rigeligt med hjælpende hænder, tøvede Mænds Mødesteder ikke med at påtage sig madlavningen.

”Vi hygger os gevaldigt med at lave mad og lave praktiske ting sammen – så glider snakken ligesom på en anden måde” siger formand, Kim Lind Larsen. ”Derudover er det skønt at mærke, der er brug for os. Ensomhed er et stort problem for mange i dag, og det er vigtigt for os at vise, at vi også bakker op om kampen mod ensomhed. Det er en fælles sag.”

Alle er velkomne
Når mændene trækker i forklædet den 9. august, er arrangementet dog åbent for alle. Menuen står på grillede koteletter og pølser (også kyllingepølser), kartoffelsalat, salat og brød samt sodavand og vand. Der serveres ikke alkohol – hvilket der i øvrigt aldrig gør, når mændene mødes.

Arrangementet er åbent for alle, som gerne vil møde nye mennesker og som vil støtte op om kampen mod ensomhed. Børn er også velkommen – der vil være mulighed for spil og aktiviteter for børn hele aftenen.

Patrick fortæller sin historie
Efter maden vil Patrick Cakirli holde et lille foredrag om baggrunden for, at han nu for 6. gang vælger at gå 2.000 km. gennem landet for at skabe opmærksomhed på ensomhed som en af vor tids største helbreds- og samfundsudfordringer. Ensomhed rammer alle befolkningsgrupper og er en udfordring, vi skal være fælles om at løse og tale om. Derfor er det modigt af Patrick at stå frem og gå forrest.

Hele programmet i Holbæk

Turen fra Asnæs til Holbæk
Onsdag den 9. august går Patrick fra Asnæs mod Holbæk. Han ankommer til det gamle rådhus (Rådhuspladsen 1) omkring kl. 14.30, hvor han og hans følgere vil blive modtaget med lidt koldt at drikke samt frisk frugt fra Frugtboden.

Fællesspisning
Onsdag den 9. august kl. 18.00-20.00 er der fællesspisning på Kystliv Holbæk (Kanalstræde 21). Bemærk at arrangementet vil foregå udendørs under et halvtag, så klæd dig på efter vejret.

Der er et begrænset antal pladser til fællesspisningen, så tilmelding til denne del af programmet er nødvendig
Billetter kan hentes på Holbæk Bibliotek eller via bibliotekets hjemmeside fra den 1. august.

Turen fra Holbæk til Frederikssund
Torsdag den 10. august går Patrick videre fra Holbæk mod Frederikssund.
Kl. 7.30 samles de, som gerne vil følge Patrick god på vej. Svinningebageren giver et stykke kringle, og Holbæk Kommune giver kaffe og te, mens Patrick byder velkommen og giver lidt praktiske informationer om turen.
Kl. 8.00 starter turen mod Frederikssund.

Hvis I vil vide mere, kan I følge med hos March Mod Ensomhed på Facebook (2) Facebook , hvor der er oprettet en begivenhed for hver af turens etaper. I kan også kontakte frivillighedskoordinator i Holbæk Kommune Christina Hvalsø Hansen på chrhh@holb.dk eller 72 36 46 92.

På billedet ses nogle af de friske mænd fra Mænds Mødesteder. Det er formand Kim Lind Larsen (th) og sekretær Erik Birch Eriksen. Pressefoto