Uden mad og drikke, dur helten ikke. Du har sikkert hørt ordsproget før, men det er evigt aktuelt, især når man skal præstere noget – fysisk såvel som mentalt.

Derfor er det vigtigt, at børn får den rette kost og nok at drikke i løbet af skoledagen, så de kan være fysisk og mentalt klar til at modtage de mange informationer og lære. Derfor er en god madkasse, eventuelt en madkasse med flere rum, lige så vigtigt at have med i skoletasken, som penalhuset er det.

Her får du et par tips til, hvordan du finder den helt rette madkasse til dit barn, så du kan gøre frokosten og madpakken til en god oplevelse, der vil motivere dit barn til at spise godt i løbet af skoledagen.

Gør madpakken indbydende og lækker

Vi spiser ikke kun med munden – vi spiser også med øjnene. Faktisk spiser vi tit med øjnene først. Hvordan maden ser ud og bliver serveret, spiller dermed en meget stor rolle.

Vigtigheden deraf bliver ikke mindre, når det gælder en madpakke. Det er derfor vigtigt for dit barns ernæring, at du sørger for, at madpakken ser lækker og indbydende ud. Det betyder også, at du meget vel skal tænke i retning af de nye madkasser, der er inddelt i rum eller har plads til flere mindre opbevaringskasser.

Opdelingen af tingene i madkassen gør nemlig, at den ikke virker rodet. En mere overskuelig, opdelt og opsat madpakke gør nemlig, at den bliver let at overskue og ser meget mere lækker og indbydende ud – især når den kommer fra skoletasken eller køleskabet.

Stærke brands i et marked i udvikling

Tiden hvor madpakken bare var en blik- eller plastikbeholder med låg, er længe forbi. I dag findes der rumopdelte madkasser fra en lang række stærke brands som Sistema, Yumbox, Ergobag og mange andre. Du kan blandt andet se et bredt udvalg af madkasser hos Kids-world, der forhandler de nævnte brands.

Her er kendetegnet nytænkning af madkasserne, så de både er rumopdelte og fleksible, så du får flere måder, hvorpå du kan sammensætte madpakken på flere måder – til stor glæde for børn.

Udover de rumopdelte madkasser findes der også madkasser, der er skabt til mad på farten. Her er madkassen lavet til, at du kan have både medfølgende bestik og lignende med, så du nemt kan lave en lækker madpakke, der mere minder om en middagsret fremfor den traditionelle madpakke.

Pressefoto