Fra Oplevelsescenter Nyvang åbnede kl. 10 var der en fyldt turistbus og mange biler på parkeringspladsen, for forventningsfulde gæster, der ankom i regnvejr, havde glædet sig til det halvårlige arrangement ‘Liv i Landsbyen’.

Og liv i landsbyen Nyvang blev der. Men der var også i forbindelse med denne event sat alle sejl til overalt. De frivillige, som skabte festligt og livligt liv overalt, iklædt tøj fra fra vores bedsteforældres og oldeforældres ungdom, gjorde overalt en kæmpe indsats for at skabe den helt rigtige stemning. Og de besøgende “spillede med” både i Brugsen, hos Zonens Redningsstation, på Andelsmejeriet, i Frysehuset og på Statshusmandsbruget. Ja overalt boblede det af liv fra gamle dage.

På Husmandsbruget var kornet netop blevet høstet, og alle høstarbejderne sled og slæbte ved tærskeriet for at få kernerne i sække. Og de holdt ikke pause før ‘pigerne’, som havde dækket bordet på gårdspladsen, kaldte til frokost. Den lækre flæskesteg med alt dertil hørende duftede skønt, og som en af de besøgende, som havde prøvesmagt en lille fedtemad og et stykke sigtebrød til en kop kaffe i køkkenet, citerede “Vi fik aldrig andet en lugten, men af den kan man godt bli’ mæt’!”

I og omkring butikkerne var der naturligvis handelsliv overalt. Der blev for de mange besøgende (alle dem i 2022-beklædning) fortalt og berettet både kendsgerninger og “røverhistorier” fra gamle dage. Især skærsliberen og sladderkonerne bidrog gerne til det sidste. Bageren og slagteren havde gang i salget og nu og da måtte landbetjenten træde til og skabe ro blandt enkelte højrøstede og tørstige gemytter fra 40-rerne.

Hestevognen, den røde bus og den store, søde hund med trækvogn havde travlt, og damptromlen blæste røg, og der var ‘kul på’ overalt. Og som bestilt kom der kun en smule regn fra oven, da ‘Liv i Landsbyen’ åbnede. Fra frokosttid og efter det velsmagende og læskende besøg hos ‘Madam Blå’ gjorde tørvejr og et let skydække hele resten af dagen en pragtfuld oplevelse for børn og voksne. Så der kom i den grad vellykket ‘Liv i Landsbyen’ på Oplevelsescenter Nyvang helt frem til lukketid ved 16-tiden. Og Hjerneskadeforeningen Vestsjælland drog hjemad fyldt helt op af de gode oplevelser.

Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving
Nyvang, foto Dan Kiving