Louis Nielsen er kåret til Europas bedste arbejdsplads indenfor detail og den 6. bedste arbejdsplads på tværs af brancher. Ansvar og plads til fejl er en vigtig del opskriften

Louis Nielsen blev tidligere på året kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for unge under 25 år. Nu hædres optikerkæden igen. Denne gang som den bedste arbejdsplads indenfor detail i Europa.

Great Place to Work har netop kåret Europas bedste arbejdspladser, og her strøg Louis Nielsen helt til tops.

Louis Nielsen er kåret som den bedste arbejdsplads i Europa indenfor detail og den 6. bedste arbejdsplads på tværs af brancher med over 500 medarbejdere. Kåringen sker sammen med Louis Nielsens søsterbutikker i Specsavers fra Norge, Sverige, Finland og Holland. Det er et hop på fem siden sidste års 11 plads.

– Vi er stolte af at være bedst i Europa indenfor detail. Det kan gå hurtigt i detailbranchen, og også hos os. Derfor er det så meget desto flottere, at vi stryger helt til tops på medarbejderglæde, fortæller adm. direktør Mads Nygaard og fortsætter.

– Uden vores medarbejdere havde vi ikke en virksomhed. Længere er den ikke. Derfor skal det være sjovt, udviklende og trygt at gå på arbejde. Vi sigter faktisk efter at skabe mere end ”bare et arbejde”, fortæller Mads Nygaard, der har haft 30-års jubilæum og begyndte som Louis Nielsens første optikerelev.

– Vi stræber efter 1. pladsen på tværs af brancher. Det er klart, slår han fast.

Ansvar og plads til fejl

Der er mangel på arbejdskraft på tværs af brancher. Det mærker de også hos Louis Nielsen. En god kultur kan være med til at tiltrække de eftertragtede medarbejdere, mener direktøren.

– Vi oplever ligesom en lang række andre brancher, at efterspørgslen på medarbejdere er stor. Jeg tror på, at vi kan adskille os ved at være en arbejdsplads, der giver medarbejderne ansvar og udvikling, tryghed og plads til at fejle, fortæller Mads Nygaard.

I marts i år blev Louis Nielsen kåret som Danmarks bedste arbejdsplads indenfor detail og den 2. bedste arbejdsplads i Danmark med over 500 medarbejdere.

– Louis Nielsen får prisen som den bedste danske arbejdsplads for unge, fordi virksomheden investerer i at give unge mennesker en god start på arbejdslivet – både salgselever og nyuddannede optikere, lød begrundelsen fra Great Place to Work.

Fakta om Great Place to Work

– Global organisation med over 30 års erfaring i arbejdet med udvikling og anerkendelse af arbejdspladskulturer og tillid.

– Hvert år undersøger organisationen medarbejdertilfreds i flere tusinde virksomheder globalt.

– Great Place to Work står bag den uvildige undersøgelse, hvor medarbejdere er blevet stillet en række spørgsmål om deres arbejdsglæde hos Louis Nielsen. Medarbejderne svarer anonymt.

– Great Place to Work-certificeringen tildeles virksomheder, hvor kulturen på arbejdspladsen kendetegnes af en særlig høj grad af tillid og et generelt positivt arbejdsmiljø, og den er baseret på en lang række data og informationer om virksomheden, herunder anonyme spørgeundersøgelser blandt virksomhedens medarbejdere.

Pressefoto