Der skal plantes 2080 nye træer, efter at Louis Nielsen har doneret 52.000 kr. til organisationen Plant et Træ. Pengene kommer fra salget af to nye brillekollektion, som er udviklet med et bæredygtigt fokus

De 2080 træer plantes i foråret af medarbejdere fra Louis Nielsen, Plant et Træ og skoleelever fra 1. klasse.

I efteråret 2021 lancerede Louis Nielsen Holbæk to nye brillekollektioner, LUXe og Rewear, som er udviklet med et bæredygtigt fokus. Kollektionen Rewear er lavet ud af genanvendte plastikflasker. For at sætte ekstra skub i en bæredygtig dagsorden, valgte ejerduoen Annette Bengtsson og Bo Nielsen sammen med de øvrige Louis Nielsen-butikker at donere et beløb pr. solgt brille fra kollektionerne til organisationen Plant et Træ.

Det er der kommet en samlet donation på 52.000 kr. ud af, og det bliver til 2080 nye træer, som skal plantes til foråret sammen med skoleelever fra 1. klasse og medarbejdere fra Louis Nielsen.

– Vi er taknemmelige for den store støtte, som betyder, at endnu flere træer kommer i jorden i 2022, fortæller Mette Døssing fra Plant et Træ.

Hos Louis Nielsen Holbæk er Annette Bengtsson glad for at kunne bidrage til plantningen af de nye træer i samarbejde med Plant et Træ og landets skoleelever og bakkes op af Anders Hermansen, der er produktchef hos Louis Nielsen.

– Vi er som virksomhed glade for at kunne støtte et godt og bæredygtigt projekt, fortæller Anders Hermansen.

Børn lærer at behandle naturen godt

Det er især muligheden for at inddrage børn i at plante træer, der kan betyde noget for naturen på sigt:

– Børnene er så engagerede, når vi har dem med ude at plante træer. De lærer naturen at kende og forstår vigtigheden af skovene på en helt ny måde, når de har været med til at plante det enkelte træ. Dét kommer til at gøre en forskel for, hvordan de behandler naturen på den lange bane, siger Mette Døssing fra Plant et Træ.

Kunderne har bakket op

Netop sammenhængen mellem de nye brillekollektioner, der henholdsvis er lavet af bio-baserede og genbrugsmaterialer, og dét at gøre noget aktivt for naturen, har været vigtigt for både personale og kunder, forklarer Anders Hermansen.

– Kunderne har taget rigtig god imod de nye kollektioner. Det bæredygtige aspekt betyder noget for dem, og samtidig har de været begejstrede over, at købet var lig med en donation til Plant et Træ, fortæller han.

De 2080 nye træer bliver plantet i Danmark i foråret 2022, og her vil medarbejdere fra Louis Nielsen og elever fra 1. klasse i kommunen hjælpe til.

Donation fra brillesalg til nye træer

I september til december 2021 donerede Louis Nielsen Holbæk og de øvrige Louis Nielsen-butikker i landet et beløb pr. solgt brille fra de nye LUXe- og Rewear-kollektioner, som er skabt med et bæredygtigt fokus. I alt har butikkerne doneret 52.020 kr., som går ubeskåret til Plant et Træ og betyder, at der kan plantes 2080 nye træer i samarbejde med skolebørn i 2022. Plant et Træ har i løbet af 30 år plantet flere end 1,5 millioner træer i Danmark og har Kronprins Frederik som protektor.

Pressefoto