Siden 1922 har julekomitéen samlet penge ind til økonomisk trængte familier i Holbæk Kommune. I år bliver MobilePay for første gang brugt i indsamlingen. I 2016 kunne julekomitéen uddele julehjælp for 146.000 kroner. Formand for komitéen, borgmester Søren Kjærsgaard, håber at kunne samle endnu flere penge ind i år, hvor det for første gang også er muligt at donere via MobilePay.

”Det er en flot og gammel tradition, at vi i Holbæk Kommune giver en hjælpende hånd til dem, der har svært ved at få pengene til at række i julen. Med den nye mulighed for at bruge MobilePay er det blevet endnu lettere at hjælpe, så jeg håber og opfordrer alle, der har mulighed for det, til at give et bidrag”, siger han.

MobilePay er ikke det eneste nye tiltag i år. Butikkerne i Holbæks bymidte vil med et julehjerte i loft eller vinduer gøre opmærksom på julehjælpen. Derudover står Holbæk Byforum og Lions Holbæk for at samle ind i forbindelse med Black Friday den 24. november, ligesom bandet The Offbeats vil spille glad julemusik og samle ind på Ahlgade den 16. december.

Alle beløb tæller
Sidste år fik 154 familier en økonomisk håndsrækning fra julekomitéen, og beløbet til den enkelte familie reguleres efter antallet af børn. I 2016 fik familier med ét barn således udbetalt 800 kroner, og familier med flere børn fik herudover 100 kroner ekstra per barn.

”Pengene gør stor nytte hos familierne, og det samlede beløb afgør, hvor meget vi kan udbetale til hver enkelt familie. Derfor er det helt afgørende, at vi får samlet en masse penge ind”, understreger Søren Kjærgaard.

Ønsker man at støtte julehjælpen, kan et valgfrit beløb overføres via enten MobilePay på 21 28 27 19 eller bankoverførsel til reg.nr. 0520 kontonr. 452380 i Sparekassen Sjælland, Holbæk. Beløb indbetalt senest 26. november bliver uddelt i år, mens beløb betalt herefter bliver uddelt i julen 2018. Bidraget er fradragsberettiget for virksomheder.

Økonomisk trængte børnefamilier kan søge om julehjælpen via Holbæk Kommunes hjemmeside senest 19. november eller hente et ansøgningsskema i BorgerCentret, Jernbanevej 6, Holbæk.