6. marts 2020 – 24. oktober 2021 kan børn & barnlige sjæle gå på eventyr med lille Valdemar, før han blev den Store. Udstillingen kan ses på Holbæk Museum, Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år, og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

Med udstillingen Lille Valdemars eventyr får børnene en fornemmelse af, at deres lokalområde er fyldt med historie, og at de selv er en del af den historie.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem.

Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene på næsten to meter høje billedplancher. Teksterne er egnet til højtlæsning for de 4-6-årige.

Udstillingen er målrettet de mindste, og børnehaver kan bestille et helt unikt eventyr sammen med en museumsformidler. Her er noget for både følelser, krop og sanser.

Læs mere her

Foto: ABW