Brorfelde_Observatorium_1_667_500Danmarks første Astronaut, Andreas Mogensen, havde en helt særlig gave med hjem til Brorfelde Observatorium fra sin tur i rummet. Den værdifulde “souvenir” blev overleveret på et-årsdagen for Andreas Mogensens opsendelse til den internationale rumstation.

Den 2. september 2015 tog Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, på en uforglemmelig mission ud i rummet. Som næstkommanderende på det russiske soyuz fartøj, satte han kurs mod den internationale rumstation, og med sig havde han bl.a. 21 legomænd. Én af dem står nu på Brorfelde Observatorium.

En personlig tak
Det var en stolt og beæret naturvejleder fra Brorfelde Observatorium, som fik overrakt legoastronauten af Andreas Mogensen på et-årsdagen for danskerens opsendelse. Legofiguren blev overrakt med tak for en fantastisk formidlingsindsats af både rumfart generelt og specifikt af
Andreas’ mission, IRISS missionen.

Brorfelde Observatorium har været en del af projektet, Rumrejsen 2015, hvor en række af
Danmarks naturvidenskabelige forsknings- og formidlingscentre i samarbejde satte fokus på Andreas Mogensen og IRISS-missionen til børn og voksne. Andreas Mogensen besøgte observatoriet i februar 2015 og byggede blandt andet rumskrot sammen med børn og voksne.

Kom og se lego-astronauten
Lego-astronauten skal på sigt være en del af udstillingen om rumfart på Brorfelde Observatorium, og alle besøgene får derved mulighed for at se den fantastiske “souvenir” fra rummet.