Foto: Holbæk Kommune

Holbæk Sportsby kommer til at bevæge kroppen men også sindet. Statens Kunstfond har nemlig givet tilsagn om en million kroner til kunst i sportsbyen. Dermed bliver der udover idrætsfaciliteterne også mulighed for at opleve kunst af høj kvalitet.

”Støtten fra Statens Kunstfond betyder, at vi kan fastholde en mangeårig strategi med at placere kunst i byrummet. I sportsbyen vil der komme både unge og gamle sportsudøvere, brugere af kommunens nye sundhedscenter og folk, der bare går en tur i området. Derfor er det også så glædeligt, at vi får penge til kunst netop her, hvor den kan komme bredt ud,” siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Samarbejde om strategi
Statens Kunstfond har som sagt givet tilsagn om en million kroner til ét eller flere kunstværker. Men herudover vil fonden også deltage i arbejdet med at finde den rette kunstner og lægge en strategi for kunst og æstetik i sportsbyen generelt.

“ Vi ser meget frem til samarbejdet om at udfolde kunstens muligheder i sammenhæng med Holbæks nye svømme-, idræts- og sundhedsfaciliteter. Det er vores erfaring, at når man tænker arkitektur og funktion sammen med kunst af høj kvalitet meget tidligt i byggeprojektet, kan vi skabe særligt attraktive og levende omgivelser for kommunens borgere”, siger Søren Taaning, der er formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst”.

Foto: Holbæk kommune

Anerkendelse
Carsten Damgaard repræsenterer Fonden Holbæk Sportsby, der opfører og senere også vil drive sportsbyen. Han ser tilsagnet fra Statens Kunstfond som en anerkendelse.

”Det er en fantastisk gave til sportsbyen, som vi sætter meget stor pris på. Samtidig ser jeg det også som en anerkendelse af, at sportsbyen bliver et helt særligt sted, hvor mange mennesker vil få både sportslige men også rekreative oplevelser. Derfor håber jeg også personligt på, at vi får et kunstværk, som i sig selv indbyder til aktivitet og interaktion”, siger Carsten Damgaard.

Holbæk Kommune, Fonden Holbæk Sportsby og Statens Kunstfond afholder første møde i løbet af maj, hvor man drøfter processen. Ifølge planen kan man vælge en kunstner, efter der er lagt en overordnet plan for, hvordan æstetikken og kunsten skal være i sportsbyen. Det forventes at ske i løbet af 2017.