“Når man som fodgænger færdes på et fodgængerfelt med rødt og grønt lys, er der nogle ting man skal huske:

Gå ikke ud på fodgængerfeltet før der er grønt for fodgængere
Hvis der bliver rødt imens du er ved at krydse fodgængerfeltet, skal du fortsætte i dit normale tempo, og færdiggøre krydsningen over fodgængerfeltet
Årsagen til at fodgængerfeltet skifter til rød, imens man er ved at krydse, er for at sikre at der ikke kommer ”nye” fodgængere ud på fodgængerfeltet. På den måde sikrer vi, at fodgængerfeltet bliver tømt for fodgængere, så svingene biler kan svinge.

Det er også vigtigt at huske på, at der er afsat tid, fra når fodgængerfeltet bliver rødt, til at de tværgående biler får grønt lys. I dette kryds er der afsat 9 sekunder, altså 4,5 sekund for hver vejbane fodgængerne skal krydse. Dette plejer normalt kun at være 3 sekunder pr vejbane, men vi har øget denne tid.

Vi er opmærksomme på at signaltiderne i krydset er blevet ændret fra hvad det tidligere har været. Dette skyldes at det kan medvirke til en meget bedre afvikling af biltrafikken. Dog er der nogle vaner fra tidligere, der stadig sidder i folk.

Man må aldrig gå på kompromis med trafiksikkerheden, og vi vil derfor løbende holde øje lyskrydset.

Derudover kan vi fortælle, at vi er ved at give fodgængerne grønt lys 4 sekunder før bilerne, for at sikre at bilisterne bliver gjort opmærksomme på at de skal overholde færdselsloven, og holde tilbage for krydsene fodgængere.”

Kilde

Foto: ABW