Dyk ned i en kokasse, flyv over engen med sommerfuglene og svøm i mosens dyb. Afprøv dine sanser og evne til at opfange verden omkring dig.

Pressefoto 

De mange nye aktiviteter kan opleves i Biohuset, der åbner lørdag d. 23. marts kl. 11 på Observatoriet med taler, bobler og påskeæg til de første. Biohuset er støttet af Nordea-fonden.

Den vilde natur findes i baghaven – hvis man ellers får øje på den. Observatoriet vil med de nye aktiviteter i Biohuset, vække nysgerrigheden for den nære natur, der findes overalt omkring os. Lær om dag- og natsommerfuglens udvikling fra æg til voksen, zoom ind på livet i lorten og få øje på mosens forunderlige dyr. I nattens mørke åbner sig en verden af liv.

JO MERE DU SER, JO STØRRE BLIVER UNIVERSET
Hvad findes der i naturen omkring Observatoriet? Hvad kan man få øje på, når man zoomer helt ind? Bliv begejstret, opdag alt det forunderlige og få øjnene op for noget nyt. Biolog og formidler ved Observatoriet Jonas Storm fortæller:

Formålet med Biohuset er at få øjnene op for den fantastisk fascinerende natur lige udenfor døren. Hvis man stopper op og kigger lidt efter, er naturen omkring os fyldt med de vildeste eventyr. Det kræver blot, at man tør dykke ned i den. For hvis man tør, bliver verdenen langt mere spændende, med uendelige ualmindelige oplevelser.

I de nye aktiviteter kan man bl.a. opleve livet i en myretue med en levende koloni af orangemyrer.

OBSERVER ALT IMELLEM HIMMEL OG JORD
Naturen findes i astronomien, geologien og biologien. På Observatoriet kigger man ikke kun ud i Universet og ned på Jorden, men også på alt det, der findes imellem. Det kan hjælpe os med at forstå verden omkring os og inspirere til at se på omgivelserne med nye øjne. Biohuset skal give de besøgende mulighed for at blive klogere på den almindelige ekstraordinære natur gennem læren om bl.a. sommerfugle, biller, fluer og frøer.

Naturen omkring Observatoriet er rigt på dyre- og planteliv med rullende overdrevsbakker, dybe pilemoser og levende hegn. Biologien er en vigtig del af sjælen på stedet og skaber rammerne for det hele. Vi ønsker at sætte naturen i fokus – for jo tættere man er knyttet til naturen, jo mere ønsker man at bevare den. Forhåbningen er, at vi sammen kan skabe en begejstret nysgerrighed, som følger gæsterne med hjem i egen have, fortæller Jonas Storm, biolog og formidler ved Observatoriet.

Aktiviteterne i Biohuset er en del af projektet ’Få øje på at se livet omkring dig’, der er støttet med 4,3 mio. kr. af Nordea-fonden. De biologiske aktiviteter er flyttet ind i en af de tidligere funktionærboliger, som er blevet restaureret indvendig og udviklet i samarbejde med udstillingsarkitekt Jesper Tarnø.

Åbningen af de nye aktiviteter i Biohuset er en del af påskeferieaktiviteterne.

Observatoriet holder åbent hele påskeferien fra d. 23. marts til d. 1. april kl. 11-17.

Billetpriser: Voksne (+18 år): 125 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.