Her i Holbæk er der mange gode muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug. Det er firmaet Fors der står for affald og genbrug i kommunen. På for eksempel genbrugsstationen på Spånnebæk 34, kan du komme af med mere end 40 forskellige typer affald og 89% af affaldet bliver genanvendt til nye produkter.

Holbæk kommune har lavet ordning, hvor det er muligt at aflevere sit mindre elektroniske affald sammen med det almindelige skrald. Det elektroniske affald skal bare puttes i en gennemsigtig pose og så lægges ovenpå skraldespanden. Så tager skraldemanden det med når han kommer. Dermed behøver du ikke engang at forlade dit hjem for at aflevere mobiltelefoner, elektronisk legetøj, barbermaskiner og så videre.

Desuden kan du også aflevere både stort og småt elektronik til storskrald, det skal blot tydeligt være markeret hvor der er elektronik og hvor der ikke er.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Holbæk er der opstillet batteribokse. Dermed kan du, hvis du alligevel skal ned og handle, tage batterier med dig og aflevere det på vejen. Du kan også aflevere batterierne i en frysepose på skraldespanden. Elektronik og batterier skal dog være i to forskellige fryseposer.

Der findes også forskellige genbrugsforretninger i Holbæk. Disse tager imod din elektronik der ikke er gået i stykker. De bliver især glade for legetøj, konsoller, lamper og meget andet. I Holbæk ligger genbrugsbutikken KommuneKram, der er drevet af udviklingshæmmede. Ved at bruge den, støtter man også lokalt.

Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook findes der både salgsider og “Gives-væk-sider” for Holbæk og omegn. En side hedder eksempelvis “Køb, Salg, Gives væk i HOLBÆK & omegn”.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet en infografik som har fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet, hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge. Du kan se infografikken nedenfor.

Elektronisk affald