Klassisk Efterår Tølløse præsenterer hvert år koncerter i lokalområdet med nogle af Danmarks bedste professionelle klassiske musikere for et betalende publikum. Hvert år har festivalen dog også har haft gratis arrangementer, hvor der er blevet sat en dyd i at spille musik i byens rum, hvor folk i forvejen er.

Sidste år blev borgerne i Tølløses tur på genbrugspladsen akkompagneret af messingmusik, og forrige år kunne man blandt kølediskene i SuperBrugsen opleve perler fra operaens verden.

I år sender Klassisk Efterår Tølløse fløjtenisten Linnéa Villén og guitaristen Allan Sjølin rundt i Børnehuset Midgård, Børnehuset Solgården, Naturbørnehaven i Gl. Tølløse samt Reden i Nederskov. Linnéa og Allan er begge uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De har spillet over 200 koncerter sammen og duoen har udviklet et unikt og nærmest telepatisk samspil, hvor humor og ordløs kommunikation udgør en stor del af de visuelle virkemidler.

To koncerter er næsten udsolgte
Åbningskoncerten i No1 med violinisten Niklas Walentin og jazztrioen Snorre Kirk Trio er tæt på udsolgt, og billetterne til afslutningskoncerten med Nightingale String Quartet i Hestestalden på Tølløse Slots Efterskole sælger også godt.

Billetter købes på Billetto Kr. 85,- for voksne og kr. 45,- for børn under 18 år.

Festivalens kunstneriske leder, Frederik Støvring Olsen siger: ”Vi har begrænset kapacitet til både åbnings- og afslutningskoncerten, så det er ved at være, hvis man skal nå at sikre sig en billet til de to koncerter. Heldigvis har vi også andre koncerter; vores fyraftenskoncert på Sejergaardsskolen med sopranen Nina Bols Lundgren og pianisten Christina Bjørkøe. Nina og Christina kommer med et fantastisk program med musik udelukkende komponeret af kvindelige komponister. De har netop indspillet repertoiret, så vi har noget helt særligt i vente. Vores børne- og familiekoncert i Tølløse Baptistkirke præsenteres i samarbejde med Holbæk Bibliotekerne, og der er en hyggelig eftermiddag i vente med Cæcilie Tagmose på klaver og Mads Hebsgaard Andersen på en masse funklende slagtøj.”

Program
– Søndag den 23. september kl. 16.00, Sdr Asmindrup Kirke, Talentpris 2023 // Gratis Koncert
– Torsdag den 28. september kl. 19.30, Kulturhuset No1, Åbningskoncert // Niklas Walentin og Snorre Kirk Trio:
Asmussen Homage
– Fredag den 29. september kl. 17.00, Sejergaardsskolens Samlingssal, Fyraftenskoncert // Nina Bols Lundgren,
sopran og Christina Bjørkøe, klaver – Lørdag den 30. september kl. 14.00, Tølløse Baptistkirke, Familie- og Børnekoncert // Verdens Bedste Team (klaver og slagtøj)
– Søndag den 01. oktober kl. 16.00, Tølløse Slots Efterskole, Hestestalden, Afslutningskoncert // Nightingale String Quartet

Foto: ABW