Til efteråret kan Klassisk Efterår Tølløse for femte år i træk åbne dørene til fire dage med klassisk musik på højeste niveau – billetsalget er åbnet!

Korsang på internationalt niveau, en musikalsk tidsrejse for de mindste, nye danske toner til åbningskoncerten og stemningsfuld koreografisk kammermusik i et kirkerum.

På plakaten i år kan man finde vokalensemblet Ars Nova Copenhagen, som til festivalens afslutningskoncert vil synge et stemningsfuldt nordisk program. Vokalensemblet har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler og har igennem årene turneret i mere end 40 lande. I 2010 vandt vokalensemblet den amerikanske Grammy for indspilningen af David Langs The Little Match Girl Passion.

Festivalen åbner med den unge Trio Spell. Trioen består af pianist Lea Han, klarinettist Jonas Frølund og percussionist Jonathan Jakshøj. Med sig har de mezzosopran Sophie Haagen, som er en af morgendagens helt store sangere; I 2023 vandt hun både Musikanmelderringens Kunstnerpris og Årets Reumert for årets sangtalent.

De mindste koncertgængere kan til årets familie- og børnekoncert sætte sig ind i en musikalsk tidsmaskine, når de fire saxofonister fra Ensemble Eiradís spiller et hæsblæsende musikalsk program fra den helt tidlige klassiske musik og frem til vores tid. Medlemmerne fra Eiradís kommer fra flere forskellige lande, og det er et scoop at få dem til Tølløse med deres populære forestilling KLASSISK, der allerede har spillet for fulde huse for familier og børn overalt i Norden.

Som altid kan man komme helt ned i gear inden weekenden til festivalens fredags-fyraftenskoncert. I år indtager duoen Ventus Tølløse Kirke. Duoen består af klarinettist Louise Anine Mogensen og fløjtenist Michaela Hansen. Ventus har opnået anerkendelse gennem deres deltagelse i nationale og internationale kammermusikkonkurrencer, hvor de har vundet flere priser og udmærkelser. Duoen er derudover blevet inviteret til at spille prisvinderkoncert i blandt andet Berliner Philharmonikernes Kammermusiksal og Royal Albert Hall.

Fællesskab, frivillighed og lokalt sammenhold
Klassisk Efterår Tølløse er et selvstyrende projekt under foreningen Fællesskab Tølløse, og det er udelukkende frivillige kræfter, der står bag selve festivalen. I år samarbejder festivalen med Sejergaardsskolen, Tølløse Kirke, No1 og Tølløse Baptistkirke – alle fire lægger lokaler til årets koncerter.

Gennem årene har festivalen også samarbejdet med Tølløse Slots Efterskole, TPOE, Aastrup Kloster, Kirkerne i Vipperød, Holbæk Kulturskole, Holbæk Bibliotekerne og SuperBrugsen i Tølløse. Sidste år arrangerede Klassisk Efterår Tølløse små 20-minutters koncerter i de fire daginstitutioner i Tølløse og
omegn.

“Det er vigtigt for os, at festivalen kan sætte et positivt aftryk på vores dejlige lokalområde, og vi er meget optaget af, hvordan vi lokalt kan få ekstra gavn af de mange højt professionelle musikere, som besøger vores festival. Koncerterne skulle gerne inspirere til at lytte videre selv eller simpelthen fjerne nogle af de barrierer, der kan være ved klassisk musik. Koncerterne er uhørt billige og bliver spillet i rum, som vi alle sammen kender så godt fra vores dagligdag i lokalområdet. Derfor håber jeg, at vi i år kan møde endnu flere til vores koncerter”, siger festivalleder Frederik Støvring Olsen.

Program
Torsdag den 26. september kl. 19.30, Sejergaardsskolens Samlingssal
Åbningskoncert // Trio Spell og mezzosopran Sophie Haagen

Fredag den 27. september kl. 17.00, Tølløse Kirke
Fyraftenskoncert // Ventus – Scandinavian Woodwind Duo.

Lørdag den 28. september kl. 11.00, Kulturhuset No1
Familie- og Børnekoncert // Ensemble Eiradís – saxofonkvartet

Søndag den 29. september kl. 16.00, Tølløse Baptistkirke
Afslutningskoncert // Ars Nova Copenhagen

Entré
Kr. 85,- for voksne og kr. 45,- for børn under 18 år.
Billetter købes på Billetto
Frem til 31.07.2024 er der EARLY BIRD-rabat på Familie- og børnekoncerten

Foto: ABW