Hver dag går der sultne mennesker rundt i de danske byer. Ifølge Levevilkårsundersøgelsen 2023 har 139.000 danske husstande ikke råd til at spise kød, kylling, fisk eller en tilsvarende vegetarret hver anden dag.

Med maver der knurrer og kroppe, der er tomme for energi, tager mange til Kirkens Korshær sociale arbejdssteder for at få dækket basale behov. De nyeste tal viser, at Kirkens Korshær nationalt har uddelt over 32.399 måltider – alene i marts måned. Det svarer til, at Kirkens Korshær årligt uddeler 418.811 måltider til samfundets mest udsatte årligt.

Måltiderne kan være både morgenmad, frokost, aftensmad og natmad.

Lokalt er der i høj grad også brug for hjælp

I Holbæk driver Kirkens Korshær en varmestue. Her mærker de også behovet for maduddeling. Det siger varmestueleder Morten Madsen.

-Der er socialt udsatte i hele landet, og også i Holbæk, og vi kan godt mærke, at et billigt måltid mad er meget eftertragtet.

I marts 2024 har alle sociale arbejdssteder i Kirkens Korshær talt, hvor mange måltider de uddeler. I Kirkens Korshærs varmestue i Holbæk har man uddelt 705

Det er et tal, som ikke overrasker Morten Madsen

-Jeg er ikke overrasket, men jeg synes det er forkert, at vi bor i et samfund, hvor mennesker skal have billig mad i en varmestue, fordi de ikke har råd til det på andre måder.

Foto: ABW