Det var en leverance udover det sædvanlige, der landede på Jyderup Skole i morges. Her blev et på alle måder usædvanligt grønt batteri installeret i skolens kælder.

Batteriet består af fire store tanke fyldt med grundstoffet Vanadium og et aggregat, der kan tappe strøm fra batteriet og lade det op igen.

Kæmpebatteriet – også kaldet et flowbatteri – betyder, at skolen kan bruge meget mere af den strøm, som dens solcelleanlæg producerer. Det er både en grøn løsning og en god forretning.

Det nye batteri betyder nemlig en CO2-besparelse på ca. 4.100 kilo per år. Skolen går nemlig fra at bruge 27 procent af den strøm, den selv producerer, til at bruge hele 40 procent. De omkring 27.358 kWh årligt, man nu kan “gemme” giver samtidig en besparelse på omkring 60.000 kroner per år.

Batteriet selv er holdbart og nemt at genanvende. Det forventes at kunne holde i omkring 20 år. Herefter kan det renoveres og efter en genopfyldning af tankene vil det kunne køre igen. Samtidig er batteriet produceret, så op til 99 procent kan genanvendes.

Batteriet udgør ikke nogen brandfare og afgiver heller ikke giftige gasser. Fremover vil det bare stå i kælderen under Jyderup Skole og lagre grøn strøm, der kan bruges, når elever og medarbejdere er til stede.

Læs mere her

Foto: ABW