Torsdag den 31. august jagter 700 skoleelever gode idéer til et bedre ungdomsliv. Idéerne skal de finde og udvikle i samarbejde med blandt andre byrådet og ungdomsbyrådet. UngHolbæk Fritid og Forebyggelse inviterer igen i år alle 8.-klasses-elever i Holbæk Kommune til arrangementet Jagten. 31 klasser med tilsammen cirka 700 elever får dermed en særlig mulighed for at give omverdenen indblik i ungdomsliv fra et 8.-klasses-perspektiv.

Det sker torsdag den 31. august fra klokken 8.30-14.15, hvor de unge starter ved Elværket og derefter bevæger sig rundt til poster i byen. Her skal de fordybe sig i forskellige problemstillinger og arbejde med blandt andet roterende idéudvikling, hvor de på tre poster udfolder et tema. På den første post problematiseres, på den næste post bearbejdes, og når eleverne når til den tredje post, skal de konkludere og finde løsninger.

”Vi ser alle frem til dagen, for i UngHolbæk Fritid & Forebyggelse ser vi det som en meget vigtig opgave at arbejde med demokratisk dannelse og medindflydelse for alle unge. Derfor er det også vigtigt at give de unge en oplevelse af at have reel medindflydelse”, forklarer Mads Buus Madsen, der er afdelingsleder i UngHolbæk.

Bedre support til de unge
I de foregående år har de unge blandt andet arbejdet med fællesskab og demokrati, mens jagttemaet i år er ’Unges idéer bliver til virkelighed’.

”Vi ønsker at sætte fokus på, hvordan de unges egne idéer bliver til virkelighed. Derfor beder vi de unge give deres perspektiver på, hvordan vi som professionelle aktører kan understøtte dette”, forklarer Mads Buus Madsen.

De unge har netop i år haft succes med at gøre visioner for byrummet på Filmtorvet til virkelighed. Således kunne formanden for Holbæk Ungdomsbyråd i juni indvie et område med boldbaner, bænker og andre faciliteter, som de unge havde ønsket sig.

”Det har været en svær proces med små og store benspænd undervejs. Vi vil derfor gerne blive bedre til at støtte de unge i at skabe flere succeser i fremtiden”, fortæller Mads Buus Madsen.