Istidsrute-projektet har afsat en pulje på 500.000 kroner til mindre, lokale projekter langs Istidsruten. Puljen, som er finansieret med midler fra Nordea Fonden, kan nu søges.

Har du eller din forening en idé til et projekt, der kan skabe oplevelser langs Istidsruten? Så har du lige nu mulighed for at søge op til 35.000 kroner hos Istidsrute-projektet. I projektet, som er støttet af Nordea Fonden, er der nemlig afsat 500.000 kroner til formålet.

Istidsruten er en 250 kilometer lang cykelrute gennem det midt- og vestsjællandske istidslandskab. Langs ruten, som åbner i 2020, vil cyklister kunne finde en lang række oplevelser og fortællinger.
En del af oplevelserne skal udspringe fra lokalsamfundene – og derfor søger Istidsruten nu lokale projekter, der vil være med til at gøre Istidsruten til en uforglemmelig oplevelsesrute og feriedestination for alle, der kan lide at cykle.

Lokale oplevelser
Som andre cykelruter kommer Istidsruten med både cykelruteskilte og cykelkort. Derudover skal en lang række oplevelser formidle historien om landskabets udvikling og den kulturhistorie, der har udspillet sig i området siden isen smeltede bort for 15.000 år siden.

De lokale projekter skal bidrage til denne fortælling. Det kan fx være en lokal skiltet rundtur med et eller flere fortællesteder, der giver et lokalt perspektiv på den store istidsfortælling eller etableringen af nogle faciliteter, som giver mulighed for at opleve et landskab eller et historisk sted på en særlig måde.

Der er mange muligheder, og med udspillet håber Istidsruten og Nordea Fonden, som finansierer projektet, at modtage en masse forskellige idéer til, hvordan lokale projekter kan bidrage til den samlede oplevelse.

Cykelgæsten i centrum
Frem til 30. april 2021 kan ansøgninger løbende sendes til Istidsruten på istidsruten@holb.dk. Når ansøgningerne behandles, vil der især blive lagt vægt på, hvordan hver enkelt idé kan gøre turen bedre for dem, der besøger området på to hjul.

Det kan være projekter, der styrker formidlingen af den lokale natur, kulturhistorie eller landskabet. Idéer, der bidrager til at skabe liv og nye mødesteder, eller forslag som kan øge mulighederne for fysisk udendørsaktivitet i et lokalområde.

Det kan også være idéer til aktiviteter, som kan understøtte de besøgendes behov for primitiv overnatning, madlavning, cykelservice og lignende. Eller forslag til lokale stier for cyklende eller gående, som knytter an til Istidsruten.

I alt er puljen på 500.000 kroner, og der kan som udgangspunkt søges penge til enhver form for aktivitet eller anlæg, der har relevans for Istidsruten – mere information om ansøgningsproceduren og hvad, der kan søges midler til, finder du på istidsrutens hjemmeside.

Foto: Holbæk Kommune