Formand for Udvalget for Børn og Skole: ”Flytning af klasser har ikke politisk gang på jord”. Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Et effektiviseringsforslag har skabt røre på dele af skoleområdet. Forslaget er en del af budgetforslaget for 2021 og handler om at flytte klasser fra nogle af de mindre skoler til større skoler, hvilket ville betyde en besparelse.

Men ifølge Susanne Utoft, der er formand for Udvalget for Børn og Skole, er der dog ingen grund til uro hos de berørte elever og forældre.

”Jeg tør godt sige, at forslaget om at flytte klasser ikke er med i det endelige budget. Vi er i fuld gang med de politiske forhandlinger, og jeg har hørt nok til turde drage den konklusion. Det har ikke politisk gang på jord”, siger Susanne Utoft.

At forslaget er med i det nuværende budgetforslag skyldes, at det er lavet før det politiske forslag om et økonomisk løft på 34,5 millioner kroner og en ny struktur med 11 skoler i stedet for de nuværende fire.

”Der kan ske rigtig meget, fra vi i februar begynder at arbejde med budgettet til vi vedtager det i oktober måned. I år fik vi en udligningsreform, der giver flere penge til kommunen. Det banede vejen for det politiske udspil om et økonomisk løft til skolerne og en ændring i strukturen, som vi forhandler om nu. Pludselig står vi så med et forslag, der nok aldrig havde været populært, men som nu direkte spænder ben. Det er en del af den demokratiske proces, men jeg beklager og forstår den uro, det skaber,” siger Susanne Utoft.

Forløbet omkring effektiviseringsforslaget giver dog stof til eftertanke hos formanden.

”Vi skal da helt sikkert have en snak om, hvorvidt vi i højere grad kan pille forslag ud tidligt, så vi ikke skaber unødig uro. Men at lave et budget er også bare en levende proces. Vi forhandler politisk og vi snakker med borgerne. Det vil altid betyde nogle ændringer fra det første forslag og til det endelige. Sådan skal det være, for ellers var den demokratiske proces ligegyldig”, slutter Susanne Utoft.

Foto: ABW