Fredag den 4. september bliver en festdag i Børnehuset Midgård i Tølløse. Børn, forældre og medarbejdere er rykket ind, og nu glæder de sig til at byde velkommen til den officielle indvielse.

Børnehuset Midgård i Tølløse slog i starten af august dørene op for børn, forældre og medarbejdere. Nu er alle 600 flyttekasser pakket ud, legetøjet er sat på hylderne, og børn og medarbejdere har lært huset at kende.

Derfor inviterer de forældre, børn, medarbejdere og særligt indbudte tSkærmbillede 2015-08-29 kl. 10.02.31il officiel indvielse fredag den 4. september klokken 15.00. I løbet af dagen vil Midgårds børnekor underholde, og borgmester Søren Kjærsgaard vil, sammen med Midgårds børn, sende balloner afsted.

”Det er en topmoderne daginstitution, hvor der er tænkt på, at både børn og voksne skal have så god en hverdag som muligt. Designet giver anledning til mange forskellige pædagogiske muligheder, og det bliver spændende at følge huset i fremtiden,” fortæller borgmester, Søren Kjærsgaard.

Vandplask i hovedet og dyr på marken
Det nye børnehus ligger i naturskønne omgivelser, og har, foruden en stor og dejlig legeplads, en indre gård. Både legepladsen og den indre gård har allerede har vakt stor glæde blandt børnene:

”Tagkonstruktionen i den indre gård er lavet som sluser, hvor regnvandet løber ned. En dag hvor det regnede, legede børnene under taget, hvor de eksperimenterede med at kigge op og få vand i hovedet. Derudover ser vi hver dag harer og rådyr på marken ved siden af legepladsen. Det er helt fantastisk at se, hvordan naturen og bygningen er legeredskaber i sig selv,” fortæller pædagogisk leder i Midgård, Jeanette Andresen.

Stort hus, men nærheden er bevaret
Forældrene har fra start været involveret i projektet om det nye børnehus, og de glæder sig over huset og dets muligheder.

”Det er helt fantastisk, at vi som forældre og brugere er blevet hørt hele vejen igennem. Vi har fået en stor institution, men det er lykkedes at bibeholde det nære, så man stadig føler, at man kommer til sit eget lille sted med 2-3 stuer. Fordelen ved det store er blandt andet, at vi forventer at få bedre brug af de pædagogiske ressourcer, fordi udviklingen og sparringen er blevet løftet et niveau, ligesom det vil gavne lokalsamfundet i fremtiden, fordi næsten alle børn i Tølløse kommer til at kende hinanden,” fortæller Leif Konow der er far til to piger i Midgård, og medlem af forældrerådet.

 

Program for indvielse 

  •  Velkommen v/chef for læring og trivsel, Marianne Stentebjerg.
  • Tale v/Borgmester Søren Kjærsgård.
  • Tale v/Rasmus Brandstrup, Børne- og Unge udvalget.
  • Tale v/Distriktsleder.
  • Underholdning v/Midgårds børnekor.
  • Borgmester og børn sender balloner afsted, som symbol på Midgårds officielle indvielse.

 

Arrangementet løber af stablen fredag d. 4. september kl. 15:00 – 16:30.