Stadig flere hunde reagerer på visse ingredienser i deres foder med allergiske reaktioner og intolerancer. Det anslås, at omkring halvdelen af alle firbenede venner nu er berørt i en eller anden form.

Problemerne, som er forårsaget af foderallergi, betyder ofte en væsentlig nedsættelse af livskvaliteten for hundene og kan have alvorlige konsekvenser for deres helbred i det lange løb. Af denne grund er det vigtigt at opdage mulige symptomer tidligt og at handle hurtigt.

Hvordan opstår foderallergi?

Foderallergi er en overdreven immunreaktion. Det sker, når hundens immunsystem klassificerer en bestemt ingrediens i foderet som skadelig. Selvom dette faktisk er helt harmløst, forsøger immunforsvaret derefter at beskytte hundens krop mod den formodede indtrænger, og der opstår en allergisk reaktion.

De stoffer, der udløser allergien, kaldes allergener. De fleste af dem er animalske proteiner, såsom protein fra kylling eller oksekød. Derudover er hvede i mange tilfælde også ansvarlig for, at en hund ikke tåler sit foder.

De utallige kunstige tilsætningsstoffer, der for længst er blevet en integreret del af hundefoder, udgør en yderligere potentiel risiko, da de ofte fører til foderintolerance og de dertil knyttede problemer.

Hvordan kommer hundens foderallergi til udtryk?

Når en hund får foder, som den er allergisk over for, manifesterer det sig i adskillige problemer. De typiske symptomer inkluderer svær kløe, diarré og betændelse i huden.

Derudover lider hunde med foderallergi ofte af betændte ører. Dette skyldes primært det faktum, at nyrerne er fuldstændigt overbelastede på grund af den konstante kontakt med allergener, og flere og flere forurenende stoffer ophobes i dyrets krop.

Hvordan kan allergi behandles?

Der er reelt set kun én effektiv måde at behandle hunde med foderallergi på. Foderet skal erstattes af et produkt, som hunden bedre kan tåle. Eftersom allergien ikke kan helbredes og fører til problemer, indtil kontakten med allergener konsekvent forhindres.

Ved at skifte til en allergivenligt hundefoder af høj kvalitet kan allergien dog bringes meget godt under kontrol, så symptomerne normalt forsvinder helt efter kort tid.

Allergivenligt hundefoder med en innovativ kilde til protein

Allergivenligt hundefoder er ikke en ny opfindelse, men har længe kunnet fås i adskillige varianter. Imidlertid går Bellfor-teamet en meget speciel vej med sine produkter til allergiske hunde.

Fordi det allergivenlige hundefoder, som producenten har udviklet, indeholder insektprotein, der er en innovativ proteinkilde, der adskiller sig positivt fra andre allergivenlige proteinkilder på flere måder.

På den ene side er insektproteinet, der fås fra larverne af den sorte soldaterflue, kendetegnet ved en usædvanlig høj biologisk værdi og fremragende tolerance.

På den anden side viser insekterne sig at være et miljøvenligt alternativ til konventionelt kød. Fordi larverne næsten ikke har brug for plads og kan fodres med grøntsagsaffald. Sammenlignet med stordrifts dyrehold er avlen derfor betydeligt mere ressourceeffektiv og kan derfor yde et værdifuldt bidrag til mere bæredygtighed i produktionen af hundefoder.

Det rigtige allergifoder til alle racer

Bellfor vil gerne imødekomme behovene hos alle hunde optimalt med sit udvalg af allergivenligt hundefoder. Af denne grund tilbyder virksomheden tre forskellige typer foder til små, mellemstore og store hunderacer.

Logo, Bellfor

Disse kan fås i henholdsvis enkelt pakker eller som sparesæt med allergivenlige hundegodbidder og en særlig urteblanding mod nyreforgiftning. Ejere kan derfor vælge nøjagtigt det allergivenlige hundefoder fra Bellfor, der er ideel til deres ernæringsfølsomme firbenede ven.