Friluftsrådet uddeler i år Blå Flag til 153 strande og 15 havne i Danmark. Derudover kan 68 badesteder hejse Badepunkt-flaget, som signalerer badested med unikke frilufts- eller naturoplevelser.

Vil du bade på en strand med garanti for rent badevand og hvor der er særlig fokus på bæredygtighed? Er du sejler og vil gerne lægge til i en miljøvenlig havn? Eller er du på udkig efter en strand eller badesø, der udover rent badevand tilbyder særlige natur- eller friluftsoplevelser?

Det Blå Flag og Badepunkt er mærkningsordninger, der garanterer netop det. Bag dem står Friluftsrådet, der nu offentliggør listen over de danske strande og havne, der i 2023 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget.

Denne sommer kan du finde det Blå Flag på 153 danske strande og i 15 havne, mens 68 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt.

“Rent badevand er vigtigt for mange, men vi ved, at rigtig mange danskere også går op i bæredygtighed, og et af de vigtigste kriterier for Blå Flag er fokus på bæredygtighed, f.eks. i form af afholdelse af aktiviteter, der gør gæsterne klogere på natur og miljø. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som mærkningsordningen Blå Flag er,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Unikke steder at bade
Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, der startede som et pilotprojekt med 7 strande i 2018, men i år er blevet tildelt hele 68 strande, søer og havnebade.

Badesteder med Badepunkt har færre faciliteter end dem mærket med Blå Flag, til gengæld er der særlige natur-, kultur eller friluftsoplevelser at finde her.

“Jeg er glad for, at stadigt flere kommuner kan se fordelen i at tilbyde lokale og turister de badeoplevelser, som mange også efterspørger: de simplere men med natur- eller friluftsoplevelser, samt naturligvis stadig med rent badevand og badesikkerhed,” siger Winni Grosbøll.

Blå Flag er en international mærkningsordning, som i Danmark drives af Friluftsrådet, der i løbet af sæsonen kontrollerer, at strande og havne med Blå Flag såvel som Badepunkt lever op til kriterierne.

De blå flag hejses på mange havne i maj, mens flag på strande og badesøer typisk hejses først i juni.
Se mere om flaghejsninger på kommunernes hjemmesider.

Find Badepunkter

Find Blå Flag-havne

Find Blå Flag-strande

Pressefoto