Mange vestsjællændere er aktive i foreninger eller i andre lokale sammenhænge, der er dybt afhængige af enkeltpersoners særlige overskud og mange frivillige timer. Det er enkeltpersoner, som alt for sjældent får den store tak og fejring, som de virkelig fortjener, mener GF Forsikring, der har kontor i Holbæk.

NOMINERINGER EFTERLYSES: Kampagnen ”Tak for dit overskud” er skudt i gang, hvor GF Forsikring giver vestsjællænderne mulighed for at anerkende nogle af alle de mennesker, der gør en forskel for fællesskabet i lokalområdet. Foto:  GF

Du kender dem godt, og du værdsætter dem. Det er de mennesker, der gør en ekstra indsats til gavn for vores kvarter eller lokalsamfund. Dem, som gerne tager en ekstra tørn som træner i den lokale klub eller som frivillig i foreningen. Eller dem, som bare altid er der for at give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

En undersøgelse fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser, at næsten fire ud af ti har deltaget i frivilligt arbejde inden for de seneste 12 måneder, og tæt på hver anden dansker er medlem af en forening.

Eksperter peger da samtidig på, at vi i stigende grad søger nære fællesskaber og deleøkonomiske løsninger, for eksempel ud fra ønsket om at passe på miljøet eller at spare penge. Drivkraften kan også være mere interessebåret eller bare være ren lyst til at gøre noget for andre.

De er hverdagens stjerner
I alle sammenhænge er der enkeltpersoner, der – på den ene eller anden måde – trækker et ekstra stort læs, som sikrer, at tingene fungerer og bliver til noget. Det er dem, som man kunne kalde hverdagens stjerner. Og det er netop de mennesker, som GF Forsikring gennem kampagnen ”Tak for dit overskud” ønsker at fejre:

– Vi håber, at den her kampagne kan hjælpe med at give anerkendelse til nogle af de mennesker, der fortjener det allermest. Det er mennesker, der trækker det store læs, som bare gør noget ekstra, som måske ikke altid bliver fremhævet, siger Jørgen Kristoffersen, som er formand for GF Vestsjælland.

Lokalt ejerskab og lokal tilstedeværelse
At netop GF Forsikring går ind i denne kampagne hænger nøje sammen med selskabets egen historie og lokale ejerskab:

– At være ægte lokal handler det ikke bare om at have en lokal adresse. At være ægte lokal handler også om at være med til at styrke gode kræfter i det lokalsamfund, vi er en del. Derfor går vi som et lokalt forankret og medlemsejet forsikringsselskab ind i den her kampagne, fortsætter Jørgen Kristoffersen.

Nomineringer frem til 4. november
Hvis man kender en person i lokalområdet, som man mener fortjener et ekstra stort skulderklap for sine handlinger og særlige overskud, kan man frem til den 4. november gå ind og nominere på www.gfforsikring.dk/tak

Alle nomineringer bliver vurderet af en jury, og sidst på året vil GF Vestsjælland fejre de ”hverdagsstjerner”, der bliver udvalgt i hele det vestsjællandske område fra Sjællands Odde i nord til Skælskør i syd. Sammen med anerkendelsen vil følge en gave, der afsløres ved en prisoverrækkelse i lokalområdet.