I Holbæk Kommune bor mere end hver femte indbygger i en etageejendom. Manglen på parkeringspladser er stigende, men en ny app gør gæsteparkering lettere i lejlighedskomplekser.

Lejlighedsbyggerier skyder op overalt i de danske byer, og i dag bor mere end hver femte holbækker i en etageejendom. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Selvom flere og flere af borgerne i Holbæk har bil, følger antallet af parkeringspladser ikke med byggeboomet, og det kan give problemer, når man får gæster på besøg. Det problem skal en ny app løse.

”Vi har selv oplevet, hvor frustrerende det kan være at finde parkering til gæster, når man bor i et lejlighedskompleks. Paradoksalt nok er der ofte tomme P-pladser i den tilhørende P-kælder eller lige uden for døren på det tilhørende P-areal. Disse P-pladser er dog utilgængelige, fordi de er forbeholdt de øvrige beboere. Her er det helt oplagt at låne eller leje over- eller underboens plads, når man får gæster, hvis de ikke selv bruger den. Derfor satte vi os for at udvikle en løsning specifikt til boligforeninger, for den findes simpelthen ikke på markedet”, fortæller Kasper Kruse, der har udviklet appen “Visitors” sammen med Karsten Brandt.

Lån naboens P-plads
Visitors fungerer som en privat og lukket gruppe, hvor beboere i bygningen kan leje eller dele p-pladserne mellem hinanden. Får man gæster, kan man låne naboens P-plads, hvis de ikke er hjemme og gæsterne undgår på den måde at skulle parkere langt væk. Gæsten modtager automatisk en digital P-tilladelse på telefonen, når der bookes en plads. Når gæsten ankommer, kan beboeren lukke porten op til P-kælderen.

”På den måde kan man hjælpe hinanden i lejlighedsopgangen, når der kommer gæster, håndværkere eller andre besøgende. Det er jo sjældent, at en beboerparkeringsplads er fyldt helt op med biler og med Visitors kan man udnytte de eksisterende P-pladser bedre og det kræver ikke andet end et enkelt klik i appen”, fortæller Kasper Kruse.

Visitor er en app, hvor almene boligforeninger, andelsboligforeninger og ejerlejlighedsforeninger kan dele eller leje bygningens p-pladser beboerne imellem. Booking og betaling foregår gennem appen, som findes til både iOS og Android.

Om Visitors
Visitors er gratis for ejerforeninger, boligforeninger og andelsboligforeninger de første 3 måneder. Herefter koster Visitors 19 kroner om måneden per gruppemedlem. Beboerne bestemmer selv, om de ønsker at låne P-pladserne ud til hinanden gratis, eller om de vil sætte en timepris for udlejningen.

Både ejerforeninger, boligforeninger og andelsboligforeninger får desuden hjælp til at skaffe ekstra parkeringspladser, for eksempel hos nærliggende virksomheder, som ikke bruger deres P-pladser om aftenen og i weekenderne. Her kontakter en parkeringskonsulent fra Visitors de mulige emner i nærområdet.

Visitors kan hentes gratis i Appstore og i Google Play.