Nu er vejen banet for Holbæk Kommunes nye store svømme-, idræts- og sundhedscenter. Navnet er Holbæk Sportsby, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

sportsby2Den 21. april 2016 godkendte et flertal i Holbæk Byråd, at der kan indgås kontrakt med et konsortium under entreprenør Morten C. Henriksen. Dermed vandt konsortiet udbuddet om et nyt svømme-, idræts- og sundhedscenter med projektet, der har fået navnet Holbæk Sportsby.

”Jeg er en meget glad mand i dag. Siden foreningerne kom med ideen og samlede opbakning til projektet tilbage i 2011, har vi arbejdet på det her. Nu kan vi underskrive en kontrakt om et konkret projekt, der bliver til gavn for foreningerne, for byen og for hele kommunen. Det er helt fantastisk”, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Samler og udvider
Holbæk Sportsby skal rumme en række nuværende og nedslidte faciliteter i Holbæk by. Samtidig udvides kapaciteten, så der bliver endnu flere og bedre muligheder for aktivitet.

Der kommer således en større svømmehal, en ekstra håndboldbane, to ekstra badmintonbaner, en ekstra indendørs tennisbane, et mountainbikespor og en streetbasketbane. Samtidig placeres kommunens nye sundhedscenter i byggeriet.

Ny bydel
Udover de ekstra faciliteter glæder borgmesteren sig over, at selve området bliver et attraktivt rekreativt område.
”Det er jo et stort område, og når det er færdigt kan man cykle, ride, løbe, gå en tur eller bare sætte sig ned og nyde livet. På sigt bliver området et grønt og aktivt hjerte i en helt ny bydel, som vi vil udvikle omkring sportsbyen. Der er nogle meget spændende perspektiver i det her projekt. Dem glæder jeg mig rigtig meget til at se udfoldet”, siger Søren Kjærsgaard.

sportsbyInspiration og synlighed
Centralt i den vision, der er udformet forud for udbuddet, står, at faciliteterne så vidt mulige skal inspirere hinanden og være så synlige som muligt. Derfor forløber stisystemet på området i en serie af loops, der gør, at man kan forlænge en gå-, løbe- eller cykeltur i det uendelige. Samtidig vil man naturligt blive bragt rundt om mange af de udendørs faciliteter. På samme måde er de indendørs faciliteter placeret omkring torve, så man er omgivet af aktivitet, idræt og liv.

Økonomien
Det koster 325 millioner at bygge Holbæk Sportsby inklusive et nyt sundhedshus. Den årlige drift er sat til 9,7 millioner per år.

Ifølge tidsplanen skal Holbæk Sportsby stå helt færdig i slutningen af 2018.

Faciliteterne
Holbæk Sportsby kommer blandt andet til at indeholde:
• Svømmehal med 50-meter bassin, legebassin, terapibassin samt tilskuerfaciliteter.
• Multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser.
• Ketcherhal med plads til squash, badminton, bordtennis og tilskuerpladser
• Både indendørs og udendørs tennisbaner med tilskuerpladser
• Sundhedshus med træningssale, behandlerrum, sansehave, petanquebaner, on-line rum mv.
• Foyer med foreningszone med fællesfaciliteter, café, restaurant og reception.
• Fodboldstadion, træningsbaner og kunstgræsbaner
• Atletikstadion med opvisningsbaner og tilskuerpladser
• Mountainbikespor
• Streetbasket
• Ridesti