Holbæk Kommune deltager for femte år i træk på Folkemødet på Bornholm. UngHolbæk, Antidoping Holbæk og medlemmer af byrådet sætter fokus på fællesskab, forebyggelse og trivsel.

I fire dage er folkemødet stedet, hvor den politiske og samfundsmæssige udvikling er i fokus. Deltagere fra Holbæk Kommune giver derfor Bornholm et visit for dels at dele ud af deres viden og erfaringer og dels søge inspiration til det videre arbejde lokalt.

Sund sport
Antidoping Holbæk er med på folkemødet for at skabe debat og dialog. De holder til ved Kæmpestranden og Danchells anlæg, hvor politikere, borgere og andre gæster kan deltage i en serie af pop up-events med afslappet og informativ dialog.
”I Antidoping Holbæk har vi i knap tre år arbejdet med sund sport og forebyggelse af motionsdoping. På Folkemødet inviterer vi derfor til en snak om unge og doping, hvor vi blandt andet sætter fokus på vigtigheden af, at de unge indgår i nogle sunde fællesskaber. Vi håber også at kunne få flere til at se nødvendigheden af at forebygge og at få mere solid viden om området”, fortæller Katrine Linneboe, projektleder for Antidoping Holbæk.

Unge på banen
Ungdomsbyrådet inviterer i samarbejde med Holbæks Dramahold og UngHolbæk forbipasserende til forestilling og debat. Her vil forskellige fortællinger og monologer bliver fremført ombord på den gamle galease, Hjalm, der lægger til i Allinge Havn. Debatten bliver skabt mellem politikere og unge fra Holbæk Kommune.
”Vores events skal give de unge nogle erfaringer og gode oplevelser, men de skal også sætte fokus på, hvor vigtigt sammenhold og fællesskab blandt unge er, og hvordan man som ung skal turde stå fast ved sine holdninger og synspunkter. Det arbejder vi meget med i hverdagen, og det er også det, vi medarbejdere og ikke mindst de unge selv vil debattere på folkemødet”, fortæller Nanna Sasja Bangsted fra UngHolbæk.

Viden på tværs
Udover aktiviteter for og med unge, stiller Holbæk Kommune også op med otte deltagere fra byrådet. De vil deltage i arrangementer på Hjalm og i forskellige andre debatter og arrangementer for primært at søge inspiration til videre arbejde med blandt andet lokal udvikling og fællesskab.