Sjællands Teater havde fredag premiere på Zorro og Den Forbudte Sombrero, med et veloplagt publikum og skuespillere der leverede toppræstationer.

Manuskriptet af Flemming Jensen er humoristisk med et fint flow i historiefortællingen. Der blev delt hilsner ud til mange – alt fra regeringens coronahåndtering, Dronning Margrethe, den katolske kirke, den krænkende sombrero-debat på fra Københavns Universitet (2018) og MeToo kom under behandling.

Så hvis man var en ”woke”, krænkelsesparat type, var der allerede i første akt rig mulighed for at føle sig oprevet. Publikum blev periodevis underholdt med en humor, man også kan opleve hos Ørkenens Sønner – ganske velskrevet og veludført.

Den musiske side tog afsæt i kendte folkekære numre, der var udsat for nye tekster velunderstøttet af Sjællands Teaters Folkekor.

De bærende skuespillere, Sofie Stougaard, Jacob Weble, Christian Damsgaard og Brian Kristensen, leverede alle stærke præstationer. Deres udførsel af dobbeltrollerne var godt tænkt og flot udført.

Brian Kristensen, der gennem en halv menneskealder har huseret på teaterscenen i Holbæk, leverede en præstation der indenfor genren sagtens kunne begå sig på en national scene. Zorro har sjældent fremstået mere underholdende.

Christian Damsgaard skal særligt fremhæves for hans betjent fra Holbæk samt parodi på Clement Kjersgaard. Jacob Weble (bl.a. kendt fra rollen Pivert i Klovn) excellerede i sprogkundskaberne. Også den landskendte Sofie Stougaard charmerede sig gennem sine roller.

Forestillingen spilles frem til d. 5. september. En forestilling der varmt kan anbefales, hvis man er til legende let sommerunderholdning, med stærke musikalske optrin samt en god gang gøgl og humor.

Foto: JDL
Pressefoto