Se og hør med Holbæk Museum den 25. maj.

Skolepiger i 1950’erne skulle lære at sy korssting. Det var ikke altid lige let at få både forside og vrangside af broderiet til at fremtræde pænt. I Udstillingen Forført af tekstiler er der udover skolepigers lærestykker mange andre eksempler fra den imponerede Borchs Samling, der rummer over 7000 tekstiler fra 200 års designhistorie. Nogle af tingene er lette og betagende, mens andre består af teknisk vanskelige syteknikker i overraskende farvevalg og mærkværdige former.

Borchs samling referer til navnet på den bygning, hvor samlingen bliver opbevaret. Borchs Haandgjerningsskole blev indrettet omkring 1840 i det lille gule bindingsværkshus i Klosterstræde. Huset har i mange år været en del af Holbæk Museum.

På en omvisning den 25. maj kl. 14-15 fortæller Tekstillauget på Holbæk Museum historierne bag nogle af de mange fantastiske kreationer i Borchs Samling. 

Der er gratis at deltage i omvisningen efter køb af entrebillet.

Udstillingen kan ses på Holbæk Museum i åbningstiden frem til den 6. august 2023.

Broderet hvid krave. Foto: Museum Vestsjælland

Provinsens bredeste handelsgade

Hvordan blev bækken i hullet og vaskebækken til middelalderbyen med rigets bredeste torvegade? Få en naturlig forklaring på en byvandring i middelalderens gader i Holbæk.

Holbæk var en driftig by i middelalderen og havde et blomstrende handelsliv, der var velsignet af et frugtbart opland og tæt adgang til havet. Byen tiltræk munke fra Sortebrødre ordenen, som etablerede et kloster. Hør om de gudfrygtige munke, pilgrimsrejser, borgmestre og den  jævne borgers levevilkår på turen rundt i krogede pittoreske gadeforløb.

Byvandringen udgår fra Holbæk Museum den 25. maj kl. 16 og varer til 17.30.

Ikke velegnet for gangbesværede.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via: vestmuseum.billetexpressen.dk

Vue over Holbæks middelaldergader. Foto: Museum Vestsjælland