Allerede nu er godt 700 løbere klar til at blive udfordret på Fælleden, når Holbæk LMK og Bevæg dig for livet – Løb er klar med sæsonens femte og sidste crossløb den 10. marts 2018.

Der bliver sat et festligt punktum for et vellykket crossløbsserie, når der efter dagens løb bliver uddelt medaljer til de hurtigste og sejeste børn, mænd og kvinder. Med mange forskellige kategorier fordelt på tre distancer, skal der uddeles næsten firs medaljer.

Det kommer bogstaveligt talt til at gå op og ned, når der er crossløb på Fælleden den anden lørdag i marts. Motionsløbet er nummer fem i rækken af fem i en samlet serie, der de seneste år har tiltrukket stadigt flere løbere. Næsten 800 løbere var tilmeldt hvert af de fire første løb i sæsonen.

“Vi oplever en stigende interesse for den her type løb, hvor det ikke kun handler om distancen men også om oplevelsen på turen. I vores crossløb er underlaget skiftende, og det udfordrer både puls og teknik. Det er en oplagt måde at prøve kræfter med nye ruter og områder, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe i det midt- og vestsjællandske, og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære”, siger Christina Otto Jensen, løbekonsulent i DGI.

Vejr og vind og unikt terræn
“Fælleden har en helt unik natur og varieret terræn, og vi har sørget for nogle ruter, der nok skal tage pusten fra de fleste”, siger Hans Bruun-Jensen, der er formand i Holbæk LMK og fortsætter:

“Arnolds Bjerg bliver omdrejningspunktet, for eksempel skal 9-km’erne op og ned fem gange, men der er selvfølgelig og flade, åbne stykker, som også kan være hårde afhængig af vind og vejr. Når man laver løb på denne årstid, ved man aldrig helt, hvad vejret byder os af underlag, temperaturer og vindforhold. Når det er sagt, så kan alle være med. Også hvis man ikke har prøvet at løbe crossløb før”.

Distancer for de fleste
Crossløbet byder på tre distancer – 3, 6 og 9 km for at sikre, at så mange som muligt kan være med. Det er også muligt at låne sig til et par trailsko fra La Sportiva, hvis man ikke selv har.

“Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere uanset niveau optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest. Det giver spredning allerede fra starten”, siger Christina Otto Jensen og fortsætter:

“Det kræver ikke særligt udstyr at være med i crossløbene, men nogle løbere er glade for trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem fedtet og glat terræn om vinteren. Underlaget på ruterne er rigtig tit meget ujævne og kan være mudrede eller glatte, så vi opfordrer til, at man låner sko, hvis man ikke har sine egne med”.

Tid og sted
Du kan stadig tilmelde dig løbet, ligesom det også er muligt at tilmelde sig på dagen, såfremt onlinetilmeldingen ikke er udsolgt. Tjek www.dgi.dk/sjaelland/crossloeb.

Kl. 12.00: ca. 3 km (tidsgrænse 35 min.)
Kl. 12.45: ca. 6 km og ca. 9 km
Kl. 14.15: Medaljeoverrækkelse