Holbæk Kommune har revideret sin klimastrategi ”Holbæk 2050”. Strategien er nu i høring, og der bliver afholdt informationsmøde.
For to år siden fik Holbæk Kommune sin første klimastrategi ”Holbæk 2050”. Den er nu blevet revideret, og selvom en stor del af indholdet fra den nuværende strategi er videreført, så er der også sket ændringer. Holbæk Kommune har stadig en målsætning om 70% CO2-reduktion i 2030 i forhold til 1990. Målsætningen om klimaneutralitet er derimod fremrykket fra 2050 til 2045, og der er tilføjet mål om 110% CO2-reduktion i 2050. Dermed følger Holbæk Kommune regeringens målsætninger.
”Klimaet forandrer sig, også i vores kommune. Allerede nu skal vi derfor i gang med at gøre mange ting anderledes, og senest om 25 år skal vi være i mål. Det skal vi som kommune, og det skal vores borgere og virksomheder også. Nogle ting vil blive mere besværlige, og nogle ting bliver nemmere, og der er ingen tvivl om, at der stadig venter os store og svære beslutninger. For at indfri målsætningerne skal vi både se på tekniske løsninger og grundlæggende ændringer af vores vaner i hverdagen,” fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.
Et andet fokusområde med ambitiøse mål er biodiversitet, der som noget nyt indgår i klimastrategien. Kommunalbestyrelsen har valgt at lægge en ambitiøs linje og følge Biodiversitetsrådets anbefaling, så der i 2030 skal være 30% beskyttet natur i Holbæk Kommune.
”Biodiversiteten er i krise, og flere arter står til at uddø. Mange af de handlinger, som vi kommer til at gennemføre de næste årtier, vil genoprette og øge biodiversiteten samtidig med, at de vil reducere CO2-udledningen og klimatilpasse kommunen. Vi vil få mange flere naturarealer, mere skov og et rigere dyreliv. Det vil også betyde renere miljø, mindre forurening og bedre luftkvalitet, og det kommer til at give os byer med bedre plads til cyklister, fodgængere og offentlig transport. Vi skal også indstille os på flere vedvarende energianlæg som solceller, vindmøller og fjernvarmeanlæg som en del af landskabet. Det er en uden tvivl en forudsætning for, at vi kan komme i mål,” fortæller Karen Thestrup Clausen, der er formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur.
Høringsperiode og informationsmøde
Holbæk Kommune inviterer alle borgere og interessenter til at deltage i høringen og komme med input til målene, og samtidig også gerne komme med forslag til, hvordan vi sammen bedst kan nå i mål med målsætningerne.
Høringsperioden løber frem til den 5. december 2024.
Tirsdag den 19. november kl. 18.30-20.30 på Kanalstræde 2, 4300 Holbæk, afholdes informationsmøde, hvor alle interesserede er velkomne.
For yderligere information og for at indsende høringssvar besøg Holbæk Kommunes hjemmeside https://deltag.holbaek.dk/da-DK/projects/horing-om-holbaek-2050
I Holbæk Kommune er vi allerede godt i gang med at gennemføre handlinger, der kan mindske klimaftrykket i kommunen ud fra den nuværende klimastrategi. Du kan følge status på klimaindsatsen i Holbæk Kommune på https://klimabarometer.holbaek.dk