Der er dømt cykelfest på landevejene denne sommer med Tour de France-start i Danmark. Den fest vil Holbæk Cykelsport være den del af og inviterer derfor cykelentusiaster til at være med i et målrettet træningsforløb i samarbejde med DGI.

Det er sjovere at være flere – også når det handler om landevejscykling. Alligevel er det noget, som mange gør på egen hånd, men det skal der gøres op med, hvis det står til Holbæk Cykelsport og DGI.

”Der er rigtig mange, der kører rundt derude alene. Mon ikke der bliver endnu flere denne sommer. Vores erfaring siger, at det er både sjovere og mere sikkert at køre i et fællesskab. Så nu gør vi en ekstra indsats for at få flere med i fællesskabet med det her træningsforløb”, siger Henning Hjelm Hansen, der er udvalgsformand i Holbæk Cykelsport.

Overskueligt og effektivt
Træningsforløbet indeholder en infoaften og fire træninger, der tilsammen sikrer, at man lærer de grundlæggende teknikker til at køre sammen med andre.

”Hvis man er vant til at køre alene, skal man både lære at køre sikkert sammen med andre og prøve, hvordan det er at have en fast aftale i kalenderen. Forløbet er derfor kort, kompakt og effektivt med fokus på sikkerhed og samspillet med den øvrige trafik”, siger Bo Wacker, der er idrætskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

”Det er en god måde at snuse lidt til foreningslivet og se, hvorfor det er mere motiverende at køre sammen med andre”.

Kom med til det udsolgte Tour de Storebælt
At have et mål for træningen kan gøre det nemmere at komme ud ad døren og op på cyklen. Hvis man deltager i træningsforløbet hos Holbæk Cykelsport, kan man derfor tilkøbe et startnummer til det udsolgte Tour de Storebælt 11. juni 2022.

”Tour de Storebælt bliver en helt unik oplevelse over Storebæltsbroen, som også er en del af den officielle Tour de France-etape. Startnumrene blev revet væk, så her er chancen for at komme i form, køre sammen med andre og blive en del af cykelfesten”, siger Bo Wacker.

Kom med
Træningsforløbet er et samarbejde med Holbæk Cykelsport, Holbæk Kommune og Region Sjælland. Det begynder torsdag den 7. april med infoaften, se mere på: www.dgi.dk/202217324104

 

 

Pressefoto