Efter kun to år på landevejene har Hjerterytterne for alvor vind i sejlene. Hvad der startede som 10 engagerede ildsjæle i starten af 2016, er nu vokset til knap 200 dedikerede Hjerteryttere. Vokseværket fortsætter for nu åbner holdet også op for tilmeldinger til et hold i Nordvestsjælland med baser i Holbæk og Jyderup.

Hjerterytterne er fantastiske cykeloplevelser, fællesskab og sportslige udfordringer – samlet i et fælles engagement til fordel for hele Danmarks hjertesag. Og tilbuddet om fast ugentlig træning til fordel for et velgørende formål har bevist sin bæredygtighed – og holdet fortsætter derfor ambitionen om, at holdet er landsdækkende inden 2020.

– Vi er både stolte og ydmyge over den succes, Hjerterytterne allerede har opnået. Nu gør vi klar til sæson 2018, hvor projektet skal nå nye højder. Der er så meget energi og potentiale i Hjerterytterne, at jeg slet ikke tør spå om, hvor vi er om et år eller to, siger Nicolai Michelsen, der er ansvarlig for Hjerterytterne hos Hjerteforeningen.

Det er Steen Rønholt fra Holbæk, der står i front for det nye hold. Men i tråd med Hjerterytternes kerneværdi om fællesskab, så står han ikke alene.

– Vi er en gruppe på fire, der er gået sammen om at starte holdet op – og det glæder mig rigtigt meget, for vi kender og supplerer hinanden rigtig godt og kan dermed deles om opgaverne på holdet. Vi har solid erfaring fra andre hold og cykelprojekter – og med de engagerede ryttere, vi allerede nu har på holdet, har jeg store forventninger og forhåbninger til, at Team Nordvestsjælland bliver en af de markante fyrtårne i Hjerterytter-regi og for Hjerteforeningen, siger Steen Rønholt.

Kontingentet for et Hjerterytter-medlemskab er på hhv. 2.000 og 3.000 kr. og dækker udelukkende udgiften til træningstøjet, som alle Hjerteryttere modtager i starten af sæsonen, samt deltagelse i den ugentlige træning. Til gengæld for den lave pris forventes det, at alle ryttere er motiverede for at deltage i den ugentlige træning, dedikerede i at indgå i et socialt fællesskab på holdet – og, ikke mindst, engagerede i at arbejde for hjertesagen i form af kilometersponsorater og kontantdonationer.

Om Hjerterytterne
Hjerterytterne blev etableret i starten af 2016 af en lille engagereret gruppe motionscyklister, der nærede et stort ønske om at kombinere motion og fællesskab med et engagement i hjertesagen. Konceptet bag holdet er at tilbyde motionscyklisten sportslige udfordringer i et varmt fællesskab for alle cykelentusiaster på tværs af racercykelkvalitet, niveau, køn, uddannelse og titel. Hjerterytterne samler penge ind til Hjerteforeningen takket være bl.a. tøj- og kilometersponsorater, eventsalg og øvrige indsamlingsaktiviteter.

Interesserede kan følge holdet og tilmelde sig her.