Hverdagen byder i denne tid på store forandringer for både menneske og vovse i Holbæk. Maxi Zoo har i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse sammensat nogle gode råd til, hvordan byens dyreejere bedst kan aktivere sine pelsede venner og sikre en normal form for rytme i den nye hverdag.

I disse dage tilbringer mange borgere i Holbæk tiden indendørs i trygge rammer. Dette er lig med øget hjemmetid, der for det firbenede medlem af familien kan være højt værdsat i form af flere godbidder, mere kæleri og masser af opmærksomhed. Dog er mange hunde vant til at kunne koble af for sig selv i flere timer om dagen, når den står på arbejde og skole for resten af familien. Det er derfor vigtigt, som højt elsket dyreejer, at sætte fokus på vovsens humør, når de vante rutiner ændres. ”For mange hunde er det meget almindeligt at være alene hjemme i op til flere timer om dagen. Nu er der nogle hjemme hele tiden, og det er dermed en helt ny verden, de skal lære at agere i,” fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Fire råd til det gode karantæneliv
Lad dig og din kæledægge komme helskindet over på den anden side ved at følge Maxi Zoo og Dyrenes Beskyttelses råd til et godt karantæneliv. Først og fremmest er det altid en god idé at aktivere din firbenede ven med lidt hjernegymnastik.

”Gem lidt lækre godbidder i hjemmet eller ude i haven. Start med et lille areal og hjælp din pelsede ven med at finde hoved og hale i legen, inden du udvider og avancerer,” fortæller Jens Jokumsen. Udover aktivering i form af lege er det vigtigt at holde frekvensen af de daglige gåture som normalt. ”Selvom det kan være svært ikke at opholde sig ude i det gode vejr, når nu tiden alligevel er til det, så hold dig til det normale antal ture, du plejer at gå med din logrende ven. Dog kan du med god vilje gøre dem af lidt længere varighed og eventuelt ændre på ruterne, så der er mulighed for nye oplevelser,” tilføjer Jens Jokumsen.

Når arbejdet ikke kalder, og den første af dagens gåture er klaret, er det vigtigt at lade vovsen være lidt alene hjemme. ”Forsøg så vidt som muligt at holde alene hjemme-træningen ved lige, så overgangen tilbage til den almindelige hverdag ikke bliver for stor,” siger Jens Jokumsen og fortsætter:

”Dette kan fx gøres under indkøb eller gåture uden selskab.” Sidst men ikke mindst råder Maxi Zoo og Dyrenes Beskyttelse alle dyreejere i Holbæk til, at man igen tager højde for den store omvæltning, som det er, når den velkendte hverdag kommer tilbage, og sørger for at tilvænne hunden lidt efter lidt tilbage til de vante rammer, vi kendte før karantænen.

Pressefoto