Provinsens bredeste handelsgade og havnens folk.

Få historier om byen og havnen på guidede ture med Holbæk Museum.

Hvordan blev bækken i hullet og vaskebækken til middelalderbyen med rigets bredeste torvegade? Få en naturlig forklaring på den guidede tur i middelalderens gader i Holbæk.

Holbæk var en driftig by i middelalderen og havde et blomstrende handelsliv, der var velsignet af et frugtbart opland og tæt adgang til havet. Byen tiltræk munke fra Sortebrødre ordenen, som etablerede et kloster. Hør om de gudfrygtige munke, pilgrimsrejser, borgmestre og den jævne borgers levevilkår på turen rundt i krogede pittoreske gadeforløb.

Turen starter ved Holbæk Museum torsdag den 17. august kl. 16 og varer til kl. 17.30. Den er ikke velegnet for gangbesværede.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

Vue over Holbæks middelaldergader. Foto: Museum Vestsjælland

Havnens folk og Holbæk Skibsværft

I de røde træbygninger på Holbæk gamle havn har Holbæk Skibsværft haft til huse. Siden 1800-tallet producerede dygtige skibsbyggere træskibe til ind- og udland. Værftet var en central arbejdsplads i byen med en hel særlig arbejdskultur, hvor mange mænd og få kvinder havde deres daglige gang.

På en byvandring langs havnen og imellem de røde bygninger er der historier om værftet, arbejdsomme søfolk, lærlinge og andre, der blev tiltrukket af havnen som arbejdsplads. Holbæk Skibsværk lukkede ned i 2007.

Få de gode historier på en guidet tur langs Holbæk Havn lørdag den 19. august kl. 11-12. Mødested: Værftet på Havnevej 7, Holbæk.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk

 

Holbæk Havn med de røde træbygninger. Foto: Museum Vestsjælland.