Når foråret så småt kigger frem i marts, er det tid til årets første grundlovsceremoni. Arrangementet foregår torsdag den 3. marts 2022 kl. 16.00-18.00, og dørene åbner kl. 15.50. Ceremonien er på Elværket – adressen er Gasværksvej 9, 4300 Holbæk.

Til grundlovsceremonien ønsker man i Holbæk Kommune tillykke til dem, der på dagen får statsborgerskab. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og der vil være fejring, kage og musik. Derudover får nye statsborgere et håndtryk.

Kommende danske statsborgere er velkomne til at tage nærmeste pårørende med. Ligeledes er andre, der ønsker at være med til fejring, også velkomne.

Rammerne for grundlovsceremonien kan dog ændre sig. Det afhænger af, hvilke COVID-19-retningslinjer der gælder 3. marts. Kommende danske statsborgere vil i givet fald få besked, og denne nyhed opdateres.

For kommende statsborgere

Er du kommende dansk statsborger, er det vigtigt, at du tilmelder dig grundlovsceremonien. Det gør du ved at skrive en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk senest tirsdag den 8. februar. Det er vigtigt, at du overholder denne tidsfrist.

I mailen skal du skrive dit navn. Hvis du tager familie eller venner med, at det også vigtigt, at du i mailen skriver, hvor mange du tager med.

Efter du har tilmeldt dig, skal du skrive under på en erklæring om tro og love om eventuelle strafbare forhold. Du får nærmere besked i din e-Boks. Ministeriet skal modtage din erklæring senest 10 dage før ceremonien. Hvis du ikke overholder denne deadline, kan du desværre ikke deltage i grundlovsceremonien.

Når kalenderen siger 3. marts og grundlovsceremonien står for døren, skal du huske at medbringe ID-kort med billede.

Er du kommende dansk statsborger, får du også en invitation til grundlovsceremoni i din e-Boks. Her står der også alle informationer, som du skal bruge i forbindelse med ceremonien.

Har du spørgsmål eller interesse i grundlovsceremonien, er du altid velkommen til at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk.

Baggrund for ceremonien

I 2019 vedtog Folketinget lov om indfødsrets meddelelse. Det betyder, at kommuner nu byder velkommen til nye statsborgere ved en officiel ceremoni. Statsborgerskabet træder i kraft efter deltagelse i grundlovsceremonien, hvor nye statsborgere skriver under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper mm.

Det er to gange om året, at vi i Holbæk Kommune inviterer til grundlovsceremoni. Sidste arrangement var 7. oktober 2021, og næste gang afholdes det 73. marts 2022.

Inden hver grundlovsceremoni afholdes, kommer der informationer om det på kommunens hjemmeside og info i en lokalavis. Ligeledes får de involverede, kommende statsborgere en personlig invitation via e-Boks.

Kilde

Foto: ABW