Den danske sommer står til at få rekordmange ”indfødte” gæster, når corona holder flyene på jorden og danskerne hjemme fra sydens sol. Det betyder samtidig, at der kommer ekstra meget tryk på de mest populære feriesteder i Danmark, hvor det forventes, at strande, spisesteder og seværdigheder kommer til at være fulde af de cirka 3 mio. danskere, som ellers gik med planer om sommerferie i udlandet. Det har man tænkt over hos ŠKODA i Holbæk, der er en del af en landsdækkende opfordring til en anderledes og vellykket dansk sommer i år.

”Vi står i en helt unik situation, som stiller os overfor nogle udfordringer, men det er også en gylden mulighed for at lære vores land bedre at kende og få nogle nye indtryk og oplevelser for livet. Derfor opfordrer vi danskerne til at gøre Danmark “større”. Dansk sommer får en helt ny betydning. Lad os sammen gøre det til en sommer, hvor vi sammen med vores familie og børn skaber minder og lærer nye egne, dele, marker og strande at kende, siger Michael Ebeling, direktør for ŠKODA i Danmark.

Opfordringen går på, at danskerne skal fordele sig mere jævnt rundt i Danmark – dette for både at sikre mod unødig smittefare og for at sætte fokus på de områder i Danmark, som normalt ikke tiltrækker mange turister. Grænserne er for de fleste stadigvæk lukkede, og i nabolande som Tyskland og Norge har man sænket momsen på hotelovernatningen, hvilket kun vil udfordre danske hoteller, restauranter og seværdigheder yderligere.

En hjælp til de mest udfordrede områder
Mens populære områder som Skagen, Bornholm og Tisvilde melder om udsolgte kroer, sommerhuse, campingpladser og hoteller, er der mange steder i Danmark, hvor de forretningsdrivende stadig kigger langt efter fulde huse. En håndsrækning til de mere ukendte, naturskønne områder i Danmark er oplagt, mener direktøren. Derfor har ŠKODA lavet en række guides, der hjælper danskerne til at finde de lækreste ukendte strande, skove og danske steder, der er på listen over UNESCOS verdensarv. De nye guides kan gratis hentes hos ŠKODA i Holbæk og i samtlige 50 forhandlere i hele Danmark.

”Det er vores lille bidrag og jeg håber, at andre vil gøre en indsats for at vise, hvad Danmark har at byde på. Jeg tror, at en ferie i Danmark giver os mere tid til at nyde dét, der virkelig er vigtigt – nemlig at være sammen med familien. Så er det faktisk underordnet, om det er i Malaga eller Mariager. Og det kan måske skubbe os til at kigge mere mod Danmark, når vi planlægger vores ferier i fremtiden,” siger Michael Ebeling.

Her er de fire guides, der kan hentes gratis
1. Få stranden for dig selv: ŠKODA guider dig til 5 oversete strande i Danmark

2. Oplev UNESCOs verdensarvliste i Danmark: ŠKODA guider dig til de 7 i Danmark – også dem du ikke kender

3. ŠKODA guider dig til 5 skønne skovture med tips og tricks til teltturen

4. Genopdag cykelferien: ŠKODA guider dig til 5 smukke cykelruter og giver tips og tricks til cyklen, oppakning og overnatning

Michael Ebeling. Pressefoto.