Cykelentusiaster kan glæde sig. Lørdag den 12. august køres enkeltstarten i Holbæk bymidte, mens linjeløbene køres søndag den 13. august med start og mål i Holbæk.

Til august arrangerer Danmarks Cykle Union, Holbæk Kommune, Holbæk Cykelsport og Sport Event Denmark igen UCI Gran Fondo World Series-løb på dansk grund.

gran-fondo-holbaek
(Foto: Holbæk Kommune)

Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab” i Holbæk Kommune, siger om den store cykelweekend der venter:

– Vi er rigtig glade for events, der kan glæde borgere i lokalområderne og samtidig skabe positiv opmærksomhed omkring vores kommune. Vi har tidligere haft stor fornøjelse af de store cykelløb, og det har altid været en folkefest. Så vi glæder os meget til at tage imod et løb som Gran Fondo Denmark”, siger Emrah Tuncer.

Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard glæder sig over den store opbakning til løbet:

–  Der er god grund til at takke vores samarbejdspartnere. Det havde ikke være muligt at få Gran Fondo Denmark til kommunen uden stærk opbakning fra lokalområderne, Danmarks Cykle Union, Sport Event Danmark samt de lokale sponsorer Sparekassen Sjælland, Spar Nord og Eiland Electric. De fortjener alle en stor tak for at bakke op om arrangementet.

Den statslige organisation Sport Event Denmark har spillet en aktiv rolle i endnu engang at trække det internationale løb til Danmark.

Løbene kommer vidt omkring. Både Svinninge, Mørkøv, Jyderup, Tuse Næs, Store Merløse og Holbæk lægger asfalt til løbet.

Gode erfaringer med Holbæk
Også i Danmarks Cykle Union ser man frem til weekenden, der byder på cykelløb af høj kvalitet for licensryttere såvel som motionister.

– Holbæk by og kommune og Holbæk Cykelsport har flere gange tidligere vist, at de kan levere sports- cykelarrangementer på højt niveau. Derfor glæder vi os over samarbejdet, der betyder, at der igen i 2017 køres Gran Fondo-løb i Danmark på højeste niveau, hvor sikkerheden er i top. Blandt andet køres den cirka 25 kilometer lange enkeltstart på en helt lukket rute. Foruden en stærk organisation sender det også et stærkt signal om, at erhvervslivet i området bakker op, som de gør!, siger eventmanager i Danmarks Cykle Union Jens Kasler.

Weekend i cykelfestens tegn for eliten og motionister
Foruden Gran Fondo-løbene lørdag og søndag, køres i forbindelse med arrangementet også Junior Cup-enkeltstart lørdag, mens Herre Eliten kører en PostNord Cup-afdeling søndag. Med andre ord er der lagt op til cykelfest på alle niveauer, i weekenden den 12.-13. august 2017.

UCI Gran Fondo World Series-aldersklasser
Der køres ved Gran Fondo Denmark i aldersgrupperne, Men & Women; 19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-70, 70+.

Gran Fondo Denmark er et af i alt 19 kvalifikationsløb på den Internationale Cykle Unions 2017 UCI Gran Fondo World Series-kalender. De 25 procent bedst placerede i hver aldersklasse ved Gran Fondo Denmark sikrer sig en startplads ved UCI Gran Fondo World Championships, der i 2017 køres i Albi, Frankrig.

I 2015 blev Amatør-VM finalerne kørt i Hobro og Aalborg. Her deltog mere end 2100 ryttere fra 47 forskellige lande.