Holbæk Kommune er nemlig tilmeldt affaldskonceptet ’Ren Natur’ og har i 2022 15 ruter, som frivillige foreninger kan melde sig til. For opsamlingen får hver klub et beløb til klubkassen. Formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur Karen Thestrup Clausen ser Ren Natur som et godt og et grønt koncept, der dermed styrker foreningerne og den grønne dagsorden i kommunen.

”Tilmeldingen til årets Ren Natur affaldsopsamlinger i Holbæk Kommune er nu åben. Her har foreninger mulighed for at gøre en forskel for naturen og samtidig tjene penge til klubaktiviteter. Så jeg håber, at rigtig mange af vores lokale foreninger, som måtte være i pengenød, vil byde ind på at deltage. Det er en stor hjælp, at så mange frivillige gør en ekstra indsats ved at samle affald op,” fortæller Karen Thestrup Clausen, der tilføjer, at der sidste år var stor tilslutning fra foreninger, der ønskede at gøre en forskel for miljøet.

Sådan bliver din forening en del af Ren Natur

Din forening bruger en formiddag eller en eftermiddag på at samle henkastet affald op, i perioden august-oktober, og modtager et sponsorat på kr. 2.500-3.000. I bestemmer selv dag og tidspunkt. I vil få masser af frisk luft og godt samvær, samtidig med at I bidrager til at skabe et renere og dermed tryggere nærmiljø.

Læs mere her

Foto: ABW