Ligesom i resten af landet har boligpriserne i Holbæk også steget i de seneste år. Salgstiden er nedadgående, hvilket er tegn på, at der for alvor er kommet gang i markedet. Det betyder også, at flere mennesker skal tage stilling til de mere ”kedelige” spørgsmål. Eksempelvis om man nu skal tegne en ejerskifteforsikring. Antallet af nytegninger af ejerskifteforsikringer følger boligmarkedet, så i takt med at flere boliger sælges, kan man også forvente, at flere forsikringer tegnes. Forsikringsmarkedet kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i, hvorfor Dansk Boligforsikringher giver et par gode tips, hvis du selv står midt i det.

Ejerskifteforsikringer er ikke lovpligtige, men det er stadig noget, som mange mennesker vælger at tegne. Hvis du er uheldig og ender med at købe en bolig, som viser sig at indeholde skjulte fejl, kan forsikringen spare dig for mange penge.

Vær i god tid

Står du selv i en situation, hvor du er på boligjagt, så er det formegentlig det, der fylder mest og ikke forsikringsdelen. Allerede tidligt i processen kan det dog være en god idé at overveje, om du skal tegne en ejerskifteforsikring. Forsikringen skal senest være tegnet på overtagelsesdagen, og aller senest inden du modtager nøglerne. Det kræves det af forsikringsselskaberne, hvis ejerskifteforsikringen skal være gyldig.

For at undgå, at du i sidste øjeblik står med nøgler i hånden men uden forsikring, er det altså værd at starte i god tid. Undersøg hvilke selskaber, der tilbyder en ejerskifteforsikring (det er langt fra alle), og undersøg prisniveau, dækningsgrad også videre. Hvis du ikke kan finde konkrete priser, kan du med fordel indhente tilbud fra mindst tre forsikringsselskaber.

Basis eller udvidet ejerskifteforsikring? Overvej din boligsituation

Der findes både en basis og en udvidet ejerskifteforsikring. Forskellen ligger i dækningsgraden, samt at den ene dækker 5 år, og den anden 10 år. Du kan godt forlænge en basis, hvis du gør det inden udløb, men det er billigere, hvis du fra start vælger en udvidet. Overvej derfor, når du køber en bolig, hvor lang tid du regner med at blive boende. Er det en korttidsinvestering, eller er det en langsigtet, hvor du også ser dig selv om 30 år?

Dansk Boligforsikring har svaret på en række spørgsmål, som de oplever, folk er i tvivl om. Hvis du tager et kig på deres FAQ, kan du for eksempel se; hvad en ejerskifteforsikring er, hvad en ejerskifteforsikring dækker, hvad selvrisikoen erosv.