Den 12. september var Girls Day in Science. Det fejrer Observatoriet med seks små film om seks seje kvinder, der har fundet vejen ind i videnskab. Håbet er, at de personlige fortællinger kan motivere andre piger til at vælge en naturvidenskabelig fremtid.

Foto: Girls Day in Science

Når hjertet slår nørd
Stjerner, strøm og stoffer. Lyn, gener og geologi. Det er ikke småting, kvinderne ved i en ny række film, som Observatoriet har lavet i anledning af Girls Day in Science den 12. september.

I filmene fortæller henholdsvis en astronom, en geolog, en hjerneforsker, en evolutionsbiolog, en civilingeniør og en astrofysiker om deres arbejde, deres uddannelsesvej og ikke mindst de udfordringer, som for nogle er forbundet med at være pige og vælge en naturvidenskabelig fremtid.

Girls Day in Science
Et af Observatoriets mål er at udbrede kendskabet til naturvidenskab. Derfor er det oplagt at støtte den landsdækkende kampagne, Girls Day in Science, som arrangeres af Tektanken under Naturvidenskabernes Hus. Som noget nyt har Observatoriet i år valgt en digital indsats, hvor håbet er at nå ud til både forældre og deres store børn, som på et tidspunkt befinder sig midt i deres uddannelsesvalg. Leder ved Observatoriet, Julie K. L. Bouchet håber, at filmene kan være med til at inspirere unge piger til at kaste sig ud i videnskaben:

Foto: Girls Day in Science

”Det er vigtigt for os at vise naturvidenskabens forskellige ansigter og skabe en bredere vifte af rollemodeller – især kvindelige, da der ikke er så mange af dem. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, at flere piger også vælger den naturvidenskabelige retning og vi vil gerne vise, at mulighederne er mange. Personlige fortællinger rammer os ofte på en anden måde, end store uddannelseskataloger,” siger hun.

Observatoriet håber, at uddannelsessteder og vejledningskontorer vil gøre brug af filmene, og dermed give dem et liv udenfor kampagnen. Det er tredje gang, at Observatoriet er med til Girls Day in Science men første gang, at indsatsen er digital.