Denne sommer har budt på gratis sommerferieaktiviteter for børn og unge rundt omkring i kommunen. Entreen har været finansieret af regeringens sommerpakke for børn og unge, oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

I Ugerløse Friluftsbad har der for eksempel været fri entré for børn i alderen 6 til 17 år. Selvom sommervejret i skolesommerferien var temmelig køligt, har friluftsbadet haft godt med besøgende. Der har været lidt flere børn end normalt, trods det dårlige vejr, fortæller teknisk serviceleder i Ugerløse Friluftsbad, Ivan Svendsen.

Forlænger sæsonen
Da sommersæsonen kom senere i gang på grund af COVID-19 restriktionerne, forlænger friluftsbadet sæsonen. Det betyder at friluftsbadet får lige så mange åbne dage, som normalt – sæsonen er bare lidt forskudt.

Sæsonen slutter desuden af med en god nyhed for kommunens børn og unge. For med udgangspunkt i de positive erfaringer med gratis entré for børn og unge i sommerferien, har Udvalget for Kultur og Fritid besluttet, at der i skolernes efterårsferie i uge 42 vil være fri entré for alle 6 – 17-årige.

”Vi tager de gode erfaringer fra sommerferieaktiviteterne med os, og vælger derfor – for et meget lille beløb – at være med til at give mange børn og unge mulighed for at få nogle gode oplevelser i deres efterårsferie”, siger Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Den gratis entré i sommerferien var finansieret af Regeringens Sommerpakke til børn og unge. Den gratis entré i uge 42 bliver finansieret af 10.000 kr. fra svømmebadets budget.

Foto: ABW