Prisen på gas er fortsat stigende, og det smitter desværre af på fjernvarmeprisen. Fors A/S står klar til at hjælpe kunderne med en betalingsaftale.

I denne uge har både kunder i Jyderup og St. Merløse modtaget et brev fra forsyningsselskabet Fors A/S om stigende priser på fjernvarme. Årsagen til stigningen er bl.a. de fortsat høje priser på gas. Det gælder for Jyderup, hvor fjernvarmen er produceret af 84 % gas.

”Vi er kede af den negative prisudvikling, da vi ved, at det rammer vores kunder hårdt. Det gælder især kunderne i Jyderup, som også tidligere på året er blevet ramt af prisstigninger. Vi gør fortsat, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder så godt som muligt i denne svære situation,” siger kundedirektør Rikke Saltoft.

Fors A/S har tidligere meldt ud, at de er klar til at indgå betalingsaftaler med kunder, der har svært ved at få økonomien til at række.

”Det er vigtigt for os at være i dialog med vores kunder. På den måde kan vi nemlig sammen finde løsninger. Vi har fuld forståelse for, at nogle af vores kunder står en i ulykkelig situation. Derfor tilbyder vi en betalingsaftale,” fortæller Rikke Saltoft.

Nyt varmeproduktionsanlæg på vej

Fors A/S fortæller også, at de er i gang med at gøre Jyderup uafhængig af gas. Plan- og myndighedsarbejdet på et nyt varmeproduktionsanlæg, der kan benytte mange forskellige opvarmningsformer, er i fuld gang.

Fjernvarme er nemlig fortsat en fornuftig opvarmningsform, fordi den ikke baserer sig på én energikilde. Her kan der bl.a. både bruges overskudsvarme, solpaneler, affaldsenergi eller biomasse.
I Jyderup bliver der allerede nu brugt alternativer til gas. Nemlig energi fra solpaneler. Men Fors A/S vil gerne endnu mere for at sikre kunderne i Jyderup billig og grøn varme i fremtiden.

Indtægter og udgifter skal balancere

Fra 1. januar 2023 stiger prisen fra 2.230,94 kr. til 2.906,88 kr. pr. MWh for kunderne i Jyderup. For kunderne i St. Merløse er stigningen fra 722,50 kr. til 875,00 kr. Hvordan prisen for området Holbæk Have ændrer sig, kan Fors A/S ikke udtale sig om, da det er et privat udlejningsselskab, der selv afregner med deres lejere.
Fors A/S og dermed fjernvarmen drives efter hvile-i-sig-selv-princippet. Det betyder, at der ikke må være hverken over- eller underskud i virksomheden. Indtægter og udgifter skal balancere, og derfor er det heller ikke muligt for Fors A/S at undlade at hæve priserne.

”Fors A/S tjener ikke flere penge på selskabets fjernvarmekunder som følge af de forhøjede priser. Den pris, vi opkræver af kunderne, afspejler den pris, vi kan købe gassen til. Selv om kunderne oplever stigende fjernvarmepriser, betyder det ikke, at vores fjernvarmeforretning tjener flere penge. Det betyder også, at hvis gasprisen falder, så får kunderne penge tilbage i forbindelse med årsopgørelsen,” siger Rikke Saltoft.

Fakta:

– Priserne for Jyderup, St. Merløse og Holbæk Have kan ses her: www.fors.dk/priser
– Kontakt Fors A/S for dialog om betalingsaftale på 70 20 20 66 eller fors@fors.dk

Pressefoto